‘Altın Çadır’ sayısı dörtlendi

Güncelleme Tarihi:

‘Altın Çadır’ sayısı dörtlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2013 01:04

ATASAY’ın bu yıl 4’üncüsünü yapacağı ‘Geleneksel Altın Çadır Günleri’ 5-8 Aralık tarihlerinde dört ilde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Geçen yıl İstanbul’daki çadırda 4 günde 6 milyon lira ciro yapıp 50 bin kişiyi ağırlayan Atasay, bu yıl Adana, Eskişehir ve Ankara’ya da çadır kuruyor. Uzun kuyrukların oluştuğu ve izdiham yaşanan Altın Çadır Günleri’nde 80 bin parça altın ve 20 bin parça pırlanta sunacaklarını belirten Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, “Bir mağazada günde ortalama 50 müşteriyle ilgilenirken burada 4 günde 50 bin kişi ağırlıyoruz. 130 mağazamızdan eleman çekiyoruz çadıra. İstanbul’daki çadırı 3 katına çıkardık. 80-90 kişiyi içeriye alıp 20 dakika süre veriyoruz. Çarşamba VIP günü, sonra çadır halka açılıyor” dedi.

PITIR PITIR ÇİN

Altın Çadır Günlerini, bu yıla yetiştiremediklerini, gelecek yıl mutlaka yurtdışında da yapacaklarını dile getiren Kamer “Aslında çadırın sonunda zarar ediyoruz. Altını yüzde 50 avantajlı alıyorlar, pırlatayı üçte bir fiyatına. Altın fiyatları oldukça geriledi zaten. Bundan daha aşağıya ineceğini tahmin etmem” diye konuştu. Kamer 2015’te Türkiye’de 200 mağazaya ulaşma hedeflerine değinerek şunları söyledi: “Dubai’de iki mağazamız var. Gold Souk’ta mağaza açmak istiyoruz 2.5 milyon doyar hava parası gerekiyor. En zoru doğru lokasyonu bulmak.

Haberin Devamı

ÖTV’nin kalkması yetmez ama evet

PIRLANTA-DAKİ yüzde 20 ÖTV’nin kalkmasını olumlu bulduğunu belirten Cihan Kamer şöyle konuştu: “Ekmek, süt gibi temel gıda ürünlerinde vergi var, lüks üründe yok deniyordu. Haklılar da. Ama toplanan ÖTV’ye bakılsa çok iyi toplanamadığı görülür. İhracatın önünde de büyük bir engeldi bu. Şimdi KDV var. Yapılan düzenleme tam yeterli değil ama evet... KDV yüzde 8’e inse sektör yüzde 100 kayıt altına girer. Üç yılda vergi geliri 10 ise 50 olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!