Alsancak’a yeni yatırım

Güncelleme Tarihi:

Alsancak’a yeni yatırım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 16:12

Blue Way Group bünyesinde 37 yıllık deneyimi sahip Kıbrıs Developments, Girne’nin batısında bulunan Alsancak bölgesinde yeni bir yatırıma daha imza atıyor.

Haberin Devamı

Sürdürülebilirlik yaklaşımı ile dikkat çeken Kıbrıs Developments, TERRA projesinde Dünya Bankası grubu üyesi IFC girişimi olan EDGE Yeşil Bina Programını uygulayacak. Kıbrıs Developments Proje Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Harper Özbirim, projelerinin kültürel ve çevresel dokuya uyumunun yanı sıra, şirketlerinin sürdürülebilirlik prensipleri ile örtüşmesine, ayrıca konut sahipleri açısından kazançlı yatırımlar olmasına özen gösterdiklerini belirterek, “TERRA projesinin mimari anlayışındaki sadelik, yalınlık, bir nevi mükemmellik duygusu oluşturuyor. Mimari dokunun detay ve malzemelerinin doğallığı, taş ve toprağa dokunmamızı sağlayabiliyor. Bu da bizi köklerimize bağlıyor. Dolayısıyla TERRA’nın mimarisine baktığınız zaman dokulu yüzeylerin yanı sıra, tekil malzeme kullanımı ile yaratılan organik köşeler, formlar ve kullanılan doğal malzemeler, projenin mimari lisanının temelini oluşturuyor. İç mimari tasarımında da doğal ton ve malzemelerden oluşan, cömert, bol ışık alan, yorucu detayların olmadığı, zamansız ve evrensel bir iç tasarım yaklaşımı öne çıkıyor. Tüm özellikleri ile TERRA, lokasyonunun, doğasının, mimari lisanının getirisinden dolayı çok farklı ve özel bir proje olacak” dedi.

77 KONUT YER ALACAK

Özbirim, Kıbrıs Developments’in tüm toplu konut projelerinde olduğu gibi TERRA projesi için de İş Bankası tarafından natamam konut kredisi sağlandığını söyledi. TERRA’da 3 tanesi 4 yatak odalı müstakil havuzlu villa olmak üzere 1+1, 2+1, 3+1 konutlardan oluşan toplam 77 konut inşa edileceklerini belirten Özbirim, “Zemin katlardaki konutların kendi özel bahçeleri, birinci katlarda bulunan konutların ise kendine ait çatı terasları bulunuyor. Ayrıca spor salonu, jakuzi, çocuk ve yetişkin yüzme havuzları ile birlikte zengin sosyal aktivite alanlarına sahip projede teslimler Eylül 2023’te yapılacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR BİNALAR YAPMAK GELECEĞE BORCUMUZ’

“Şirketimizin değerleri arasında sürdürülebilirlik gerek çevresel gerekse kültürel anlamda önemli bir önceliğe sahiptir” diyen Özbirim projelerinde uyguladıkları sistemler hakkında şunları söyledi: “Dünyanın ilk yeşil bina sertifikasyon sistemi ve sürdürülebilirlik temelli uluslararası bir standart olan BREEAM sertifikasının tüm kriterlerini ilk olarak 2017 yılında Kıbrıs Town Houses projesinde uygulayarak yüzde 50 su tasarrufu ve yüzde 30 enerji tasarrufu sağladık. Kıbrıs Town Houses projesi ile Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödüllerinden Sign of the City Awards’da devam eden projelerde “En Yeşil Bina” ödülüne sahip oldu. Bu tecrübe ve bilgi birikimi Natura projesinde de başarıyla devam ettirildi. Geçtiğimiz yılın kasım ayında inşaatına başlanan TERRA projesinde ise EDGE standartlarını uygulamaya başladı. Dünya Bankası Grubu üyesi ve dünyanın en büyük kalkınma kuruluşu olan IFC tarafından geliştirilen EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies / Yüksek Verimlilik için Tasarımda Mükemmellik) Yeşil Bina Sertifika Sistemi’ne akredite olmak için de çalışmalarımız devam ediyor. İnşaat sektörüne genel anlamda çevreye zarar veren noktada bir sektör olarak algılanıyor. O nedenle biz şirket olarak “sürdürülebilir binalar yapmak bizim geleceğe borcumuzdur” diyoruz hep. Ancak tabi ki değerli olan, söylemlerimiz ile eylemlerimizin örtüşmesidir. Yani sözde bırakmıyor, hayata geçiriyoruz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!