Almanya'da Türk turistler için lobi

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türk turistler için lobi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük turizm fuarı olan Almanya Turizm Fuarı'nı (GTM-Germany Travel Mart) ziyaret eden Türk turizmciler, Almanya'ya giden Türk turistler için lobi yaptılar.

2-5 Mayıs'ta, Hannover'de düzenlenen fuara, Ulusoy Turizm, Setur, Active Turizm, H.W. Feustel ve Tüyap/Picasso Turizm'den katılan yetkililer, sadece Alman kuruluşların standı olan fuarda, bazı şirket temsilcileriyle görüşme yaptılar. Tur operatörleri, otel zincirleri, turist ofisleri ve ulaştırma alanında hizmet veren 300'e yakın şirketin standının bulunduğu fuarda konaklama konusuna ağırlık verdiler. Sponsorlardan Lufthansa'nın katkılarıyla, 50 ülkeden gelen yüzlerce turizmciyle Hannover Fuar Alanı'ndaki standları gezen Türk turizmciler, müşterilerinin Almanya'ya genellikle fuarlara katılmak için gittiklerini söylediler.

Alman turizminde Türkiye'den gelen turistin önemli yeri olmadığına dikkat çeken H.W. Feustel Pazarlama ve Satış Müdürü Cüneyt Sadıç, ‘‘Fuar zamanlarında yatak sayısı sınırlı, fuar buradaki kontak şansını artırıyor, 20'yi aşkın şirketle yaptığım görüşmede iyi ilişkiler kurdum’’ diye konuştu. Active Turizm Genel Müdürü Orhon Atameriç de özellikle ‘son saniye rezervasyonları’yla ilgili iyi ilişkiler kurduğunu belirtti. Atameriç, ‘‘Bizim ülkemizde insanlar çok önceden değil, son saniye rezervasyon yaptırmayı seviyorlar, o zaman da yer bulmak iyice zorlaşıyor. Görüşmelerimde bazı acenta ve otellerin son saniye, ellerinde kalan yerleri bize vermeleri konusunda bağlantı kurdum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!