Almanya'da 16 bin postacı artık mektup dağıtmıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada 16 bin postacı artık mektup dağıtmıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 18:55

Almanya'da hizmet sektörünün en büyük sendikası Ver.di ile Deutsche Post ücretler konusunda uzlaşmaya yanaşmaması mektup bekleyen milyonlarca vatandaşı mağdur ediyor.

Haberin Devamı

Posta şirketi üzerinde baskıyı arttırmak için Ver.di Almanya genelinde yaklaşık 16 bin posta çalışanının iş bırakma eylemine katılmasını sağladı. Sendikaya göre bugünden itibaren ülkenin güney batısında bulunan şehirlerde yaklaşık 3 bin 300 postacı süresiz greve dahil oldu. Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorprommern ve Hamburg’ta ise yaklaşık 2 bin 500 çalışan süresiz greve katıldı.

Deutsche Post ise süresiz greve ancak 15 bin çalışanının katıldığını duyurdu. İş bırakma eyleminin fazla etkisinin olmadığını iddia eden Deutsche Post sözcüsü, mektupların yüzde 87’si, paketlerin ise yüzde 84’ünün zamanında ulaştırıldığını haber verdi.

Geçen sene 2,97 milyar Euro kazanç elde eden posta şirketinin 2020 yılına kadar çalışanlarının ücretlerini azaltarak karını 5 milyar Euro’ya çıkarmak istemesini ise Ver.di KRV Posta Hizmetler Daire Başkanı Uwe Speckenwirth 'skandal' olarak nitelendirdi. Ver.di, Deutsche Post’un kurduğu 49 bölgesel şirkette çalışan 6 bin işçinin toplu sözleşmesine göre maaş ödenmesini talep ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!