Alman devinden sera gazı taahhüdü

Güncelleme Tarihi:

Alman devinden sera gazı taahhüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 08:30

TÜRKİYE’DE uzun yıllardır faaliyet gösteren dünyanın en büyük kimya firmalarından BASF, büyüme hedeflerini açıklarken, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını günümüz seviyesinde sabit tutma taahhüdünde bulundu. 2017 yılında 60 milyar Euro’nun üzerinde ciro yapan ve 115 bin çalışanıyla dünyanın pek çok ülkesinde faaliyet gösteren BASF, yeni kurumsal stratejisini Mannheim’da düzenlediği toplantıyla duyurdu.

Haberin Devamı

Firmanın davetiyde gittiğimiz Ludwighagen’deki merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan BASF Global CEO’su Martin Brudermüeller, şirketin 2019 yılı hedeflerinden bahsederken, yeni stratejilerinde hem kârlı hem de karbon-nötr büyüme hedeflediklerini söyledi. İki bileşenden oluşan iddialı bir karbon yönetimi programı başlattıklarını açıklayan Brudermüeller, ilk olarak Güney Çin’de Guangdong’daki yeni Verbund tesisi gibi planlı büyük yatırımlar da dahil olmak üzere, yıllık üretim artışı hedeflerine karşın, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını günümüz seviyesinde sabit tutma taahhüdünde bulundu. Brudermüeller şunları söyledi:

“Bu taahhüdümüz, sera gazı emisyonlarımızı organik büyümeden ayıracağımız anlamına geliyor. Bunu başarmak için tesislerimizin yönetimini, verimliliğini ve entegrasyonunu geliştireceğiz. Mümkün olan her yerde yenilenebilir enerji kaynaklarından daha fazla elektrik satın alacağız. Tesislerimizde halihazırda bulunan çok yüksek teknolojik standartlar göz önüne alındığında, bu taahhüt, işleri farklı yapmak için olağanüstü yaratıcılık gerektiren çok iddialı bir hedef. Ayrıca, sera gazı emisyonlarımızı 1990 yılı seviyelerine kıyasla yüzde 50 oranında azalttık. Ayrıca yine bu dönemde üretim hacimlerimizi iki katına çıkardık. Buna paralel olarak, en çok CO2 yoğun kimyasal süreçlerde sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmak için 2030’dan sonra piyasaya sürülecek olan çığır açan teknolojiler geliştirmek için yeni bir Ar-Ge programı başlattık.” BASF, son olarak 2015 yılındaki İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Düşük Karbon Kahramanı” ödülünün sahibi olmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!