Alman bakan ‘zam’ dedi, ortalık karıştı!

Güncelleme Tarihi:

Alman bakan ‘zam’ dedi, ortalık karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 10:15

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble’nin mülteci krizinin maliyetini karşılamak için AB çapında benzin vergisine zam önerisi büyük gürültü kopardı.

Haberin Devamı

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang, Süddeutsche gazetesine verdiği demeçte, Avrupa çapında benzin vergisine belirli ölçüde zam talebinde bulundu. Schaeuble, AB zirvesinde mülteci akınını durdurmak için Türkiye’ye 3 milyar Euro AB yardımının yanında, dış sınırları güvence altına almak için benzin vergisine belirli ölçüde zam yapılmasını önerdiğini anlattı.


Bakan Schäuble’nin önerisine hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve muhalefet partileri anında tepki gösterdi. Bakanın kendi partisi CDU yönetimi de talebi hemen frenledi.


HERKES TEPKİ GÖSTERDİ

Mart ayı ortasında Almanya’nın iki eyaletinde önemli seçimler var. Seçim kampanyasının ortasında vergi zammı talebi, bu iki eyalette hükümete gelmeyi isteyen CDU liderlerini çok korkuttu. Rheinland Pfalz Eyaleti’nde CDU’nun eyalet başbakan adayı Julia Klöckner, böyle bir zammın olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı


Klöckner, hem Başbakan Angela Merkel hem de Bakan Schäuble ile konuyu telefonla konuştuğunu söyledi. SPD Başkan Yardımcısı Thorsten Schaefer Gümbel ise “Hangi biçimde olursa olsun, mülteci vergisi olmaz” diyerek tepki gösterdi.

Sol Parti Grup Eşbaşkanı Sahra Wagenknecht, Schäuble’nin zam talebiyle havayı mültecilere karşı zehirlemekle suçladı. Alman Otomobil Kulübü de (ADAC) zam talebine karşı çıktı. 

BAKMADAN GEÇME!