Alışverişi ’eşli’ seviyoruz, en çok pazar günü çıkıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Alışverişi ’eşli’ seviyoruz, en çok pazar günü çıkıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 00:00

VISA Europe’nin yaptığı araştırmadan, "Türkler en çok pazar günü öğleden sonra alışveriş yapıyor. Yunanlı ve İngiliz alışverişe yalnız çıkarken, Türkler eşli çıkmayı seviyor" sonucu çıktı.

VISA Europe’un araştırmasına göre, Türkler en çok pazar günleri öğleden sonra alışveriş yapmayı seviyor. Visa Europe tarafından tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını belirlemek amacıyla Türkiye, Polonya, Yunanistan ve İngiltere’de yapılan araştırmada, Türk tüketicilerin yaklaşık yüzde 32’sinin alışverişlerinde kart kullanımını tercih ettiği belirlendi.

Erkekler daha kartçı

Araştırma, erkeklerin kadınlara oranla kredi kartlarını daha sık kullandıklarını ortaya koydu. Kadınların yüzde 29’u kredi kartı kullanırken, bu oran erkeklerde yüzde 33’a çıkıyor. Tüketicilerin yüzde 60’ı halen en güvenilir ödeme aracının nakit olduğunu düşünüyor. Verilerin nakit ödemenin İngiltere’de ’nesli tükenen’ bir trend olduğuna işaret ettiği belirtilirken, araştırmaya katılanların yüzde 60’ı, Türklerin tam aksine, kart ile ödeme yapmayı tercih ediyor. Sadece yüzde 33’u alışverişlerinde nakit kullanıyor.

Türkler eşleriyle, Yunanlı ve İngilizler ise yalnız başına alışveriş yapmayı seviyor. Türkler alışveriş konusunda eşlerinin fikirlerini oldukça önemsiyor. Araştırma sonuçları, Türk tüketicilerin günlerini planlamayı sevdiklerini ve günlük programlarına çok sadık olduklarını ortaya koydu. Türk erkekleri kadınlara göre daha planlı yaşıyor. Erkeklerin yüzde 69’u günlük planlarına sadık kalarak alışveriş yapmayı tercih ederken, kadınların ise yüzde 57’si bu şekilde davranıyor.

Visa’nın araştırma sonuçları

Türkler eşleriyle birlikte alışveriş yapmayı seviyor.

Türk erkekleri kadınlara göre daha planlı yaşıyor.

Türkler alışveriş sırasında kuyrukta beklemeyi sevmiyor.

Yunanlılar ile İngilizler alışverişe yalnız çıkıyor.

Türk, İngiliz ve Yunanlı haftada bir kez alışverişe gidiyor.

Türk tüketici 3 ayda bir giysi alışverişi yapıyor.

Kuyruk sevmiyoruz

Türklerin kuyrukta beklemeyi sevmediği ifade edilen araştırmaya göre, Türk, İngiliz ve Yunan tüketiciler haftada bir kez, Polonyalı tüketiciler ise günlük olarak gıda alışverişi yapıyor. Giyim ile ilgili alışveriş verileri değerlendirildiğinde, Türk tüketiciler 3 ayda bir defadan da az, İngiliz, Polonyalı ve Yunan tüketiciler ise ayda bir kez giysi alışverişi yaptıklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!