Alfa Menkul halka açıldı

Güncelleme Tarihi:

Alfa Menkul halka açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alfa Menkul Değerler sermayesinin yüzde 16.28'lik bölümünü dün halka açtı. Alfa Menkul, dün başlayan ve bugün de sürecek olan ve 1.900 liradan satılan hisse senetlerinden yaklaşık 1.8 milyon dolarlık gelir sağlamayı hedefliyor.

Alfa Menkul Değerler Genel Müdürü Aziz Karadeniz, halka açılmayla sağlanacak gelirin varlık yönetimi şirketine ve gelecek yıl Ankara'da açılacak şubeye harcanacağını belirtiyor. Alfa'nın satışa sunduğu hisselerin, piyasa koşulları nedeniyle indirimli olduğu vurgulanıyor.

Halka açılma başvurusunu geçtiğimiz Şubat ayında yaptıklarını belirten Aziz Karadeniz, ‘‘Ertelemeyi uygun görmedik. Hayatta başarılı kişiler, herkesle birlikte hareket eden değil, yeri geldiğinde piyasanın aksine hareket eden kişilerdir’’ dedi.

Yatırımcının da para kazanmasını istediklerini söyleyen Aziz Karadeniz, ‘‘Yatırımcı bize gerçek ortak olacak. Çünkü imtiyazlı hissemiz bulunmuyor. Fiyatımızı da epeyce geriye çektik. Halka arz fiyatımız, kuruluş maliyetimize tekabüt ediyor’’ diyo konuştu.

YABANCI ORTAKLIK

Piyasaların düzeleceğine yönelik pek güçlü sinyallerin olmadığına işaret eden Aziz Karadeniz, şöyle devam etti:

‘‘Seçimler de geliyor. Halka açılmayı, ileriye dönük hedeflerin ilk ayağı olarak görüyoruz. Bir yandan da yurtdışından bir yatırım bankasının ortaklık teklifi var. Halka arzı bu stratejik ortaklık öncesinde yapmak istedik. Böyle bir ortamda bir aracı kurum halka açılabiliyorsa bu önemli. O yüzden halka açılmayı ertelemeyi uygun görmedik.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!