AKP'den ikna turu

Güncelleme Tarihi:

AKPden ikna turu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2002 01:46

AKP uluslararası finans çevrelerinin, "Sizin Derviş'iniz kim, ekonomik programınız ne?" soruları üzerine, kendisini anlatmak için Amerika ve Avrupa turuna çıkıyor.

Uluslararası finans çevrelerinin, ‘‘Ekonomik programınız ne, sizin Derviş'iniz kim’’ soruları çoğalınca, AKP'den bir heyet eylülde tura çıkıyor. Heyet bir hafta boyunca Frankfurt, Londra, New York, Boston ve Washington'da AKP'yi anlatacak.

AKP, ‘para patronları’ olarak da nitelenen uluslararası finans çevrelerinin, ‘‘Sizin Derviş'iniz kim, ekonomik programınız ne?’’ soruları üzerine, kendisini ve ekonomik programını anlatmak için ABD ve Avrupa turuna çıkıyor.

Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan başkanlığındaki 3 kişilik AKP heyeti, eylül ortasında Frankfurt, Londra, New York, Boston ve Washington'u kapsayan bir haftalık tanıtım turu yapacak.

AKP kurucuları Ali Babacan ve Refahyol döneminn Vakıfbank Genel Müdürü Nazım Ekren'in de yer alacağı AKP heyeti, bir araya geleceği dev finans kuruluşlarının yöneticilerine, şu mesajları verecek:

Biz de serbest piyasa ekonomisini savunuyoruz. Programımız da temel olarak bunun üzerine oturmaktadır.

IMF ve Dünya Bankası ile ilişkiler aynı şekilde sürdürülecektir. Bu konuda bizden radikal tavırlar beklenmemelidir.

Türkiye'de bugün uygulanan ekonomik programı biz de aynen sürdüreceğiz. Ancak, programın sosyal yönüne ilişkin zayıf noktaları, IMF ile karşılıklı görüşerek revize edebiliriz. Ancak, programda yapılacak bütün değişklikler mutlaka karşılıklı müzakere sonucu gerçekleştirilecektir. Türkiye'yi gerebilecek, Türkiye'nin ilişkide bulunduğu uluslararası kuruluşlarla ilişkileri gerginleştirebilecek tek taraflı karar ve uygulamalar kesinlikle sözkonusu olmayacaktır.

DERVİŞ ÇIKARIRIZ

AKP kaynakları, 16 Eylül'de çıkılacak bu tanıtım turunun amacını, Hüriyet'e şöyle açıkladı:

‘‘Hem Batılı ülkelerin yönetimlerinden, hem de uluslararası yatırımcılardan bize sık sık sorulan bir soru var. ‘Sizin Derviş'iniz kim?’’ diyorlar. Yani, AKP iktidarında ekonominin patronunu şimdiden öğrenmek istiyorlar. Biz de bu soruya, ‘Bizim şu anda bir Derviş'imiz yok, ama içimizden bir Derviş çıkarırız, o niteliklere sahip bir çok arkadaşımız var' diyoruz. Ayrıca, iktidara geldiğimiz takdirde uygulayacağımız ekonomik programı da merak ediyorlar. Biz de hem kendimizi tanıtmak, hem de ekonomik programımıza ilişkin bilgi vermek için böyle bir programı düşündük.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!