AKP’de ’Ali Dibo’ zirvesi

Güncelleme Tarihi:

AKP’de ’Ali Dibo’ zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 00:00

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün akşam, "Ali Dibo" diye nitelenen Hatay’daki kamu ihalelerinin AKP’liler arasında paylaşıldığı iddiaları gündemiyle toplandı. MYK, ihale yolsuzluğunu gündeme getiren Hatay Milletvekili Fuat Geçen ile bu iddiaları araştırmak üzere görevlendirilen parti müfettişlerini çağırarak dinledi.

Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar ile birlikte hazırladıkları "Hatay Raporu"na ilişkin MYK’ya bilgi verdi. Bayraktar, AKP’lilerin usulsüz ihale aldıklarına ilişkin herhangi bir bulguya rastlamadıklarını belirtirken, "Ali Dibo" iddialarının hedef olan Grup Başkanvekili Sadullah Ergin için ise "soruşturmaya değer herhangi bir duruma rastlanmadı" dedi.

USULÜNE UYGUN ALMIŞ: Bayraktar, AKP MYK’da ele alınan raporlarına ilişkin bilgi verirken, Hatay’daki 5 bin 700 ihaleden sadece 272’sinin AKP’lilerce alındığını, bunun da toplam ihaleler içindeki oranının yüzde 6 olduğunu söyledi. Bayraktar, geçmişe dönük şirket kayıtlarına da baktıkları araştırmalarının sonucunda AKP’lilerin kayırıldığına ilişkin bulguya rastlamadıklarını bildirdi. Bayraktar, CHP, MHP ve ANAVATAN’lıların AKP’lilerden çok daha fazla ihale aldıklarını gördüklerini de belirterek, "Bunların hepsi de usulüne uygun alınmış, bir usulsüzlük saptayamadık. İhaleler şeffaf ve usulüne uygun yapılmış" dedi.

TEK USULSÜZLÜK: Bayraktar, sadece AKP’den ayrılıp DYP’ye geçen Mehmet Eraslan’ın kardeşlerine ait şirketin aldığı kömür ihalelerinde bir usulsüzlüğün gözlerine çarptığını da belirterek şöyle dedi: "Eraslan’ın şirketinin aldığı kömür ihalesi dışında usulsüzlüğe rastlamadık. Yüzde yüz fiyat farkı aşikar. Ayrıca, uygun yapılmayan ihaleler varsa, bunlar da Sayıştay denetimi sonucu Savcılığa intikal eder ve buradan sonuç alınır."

OLUMSUZ DELİL YOK:
Bayraktar, Ergin ile ilgili ise "hiçbir olumsuz delil bulamadıklarını" belirtirti. Bayraktar, şöyle dedi: "Ergin’in şeffaf yapılması yönünde ihalelerde olumlu katkısı olmuştur. Hatay’da insanlar üzerindeki etkisini görünce, kendisine sevgim bir kat daha arttı. Hakkındaki iddiaların, oradaki itibarını hazmedemeyen kişilerin ortaya attığı karalamalar olduğunu sanıyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!