'Akıllı şehir mobilyaları sosyalleşmeyi arttıracak'

Güncelleme Tarihi:

Akıllı şehir mobilyaları sosyalleşmeyi arttıracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 09:39

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle insanlar arası etkileşimin azalmasının ardından ödüllü tasarımcı Ayşe Ören, akıllı şehirler oluşturma yolunda önemli bir proje olacağına inandığı Smartables ile insanları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Gerek sokak sanatı için bir platform oluşturacak, gerekse de ücretsiz internet bağlantısı sağlayacak projeye için Ören, “Amacımız, insanlar için bir buluşma merkezi tasarlamak. Çünkü şehirler insanlara bir şeyler sunmalı ve bu projede insanların kendilerini hem fiziki olarak, hem de sanal ortamda ifade etmelerini sağlayacak bir platform oluşturmayı amaçladık” dedi.

Ayşe Ören, şehirlerde kurulabilecek yeni projesi Smartables ile insanları yakınlaştırmayı amaçlıyor. Smartables’in akıllı şehirlerin oluşturulması yolunda önemli bir adım olacağını ifade eden Ayşe Ören, “Burada yer alacak bağlantı; telefonunuzu şarj edebileceğiniz, internete bağlanabileceğiniz, mobilya hafızası olan bir toplanma noktasıdır. Enerjisini gündüz güneş panellerinden topluyor” dedi.

Haberin Devamı

Sokak sanatçıları için platform yaratıyor

Ayşe Ören, “Bu projedeki amacımız, insanlara bir toplanma merkezi, bir buluşma merkezi yaratmak. İnsanların kahvesini içerken çalışabileceği, sohbet edebileceği, kendi sesini duyurabileceği, rahatlayabileceği, aynı zamanda sanal ortamda da buluşabileceği bir yer yaratmak istiyoruz. Ortasında bulunan sahne ile sokak sanatçıları ya da sokakta sanat için de bir platform oluşturmayı arzuluyoruz. Bu sahne aynı zamanda bir serbest kürsü olacak. Alt kısımda yer alacak sıcak ve soğuk içecek dolapları ile kahve veya meşrubat bulunabiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!