Buka Sofa’dan 8 milyon Euroluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Buka Sofa’dan 8 milyon Euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 14:54

SEKİZ milyon Euro yatırımla kurulan mobilya markası Buka Sofa ilk mağazasını açtı. İstenilen tasarımda ve istenilen ölçüde hazırlanabilen mobilya markası Buka Sofa’da hedef 5 yıl içinde 30 mağazaya ulaşmak.

Haberin Devamı

Farklı tasarımlarla yaşam alanlarını değiştirmeyi hedefleyen ve 8 milyonluk Euro yatırımla kurulan Buka Sofa, ilk mağazasını Avcılar’da açtı. Model, renk ve ölçü seçiminin kullanıcıya bırakıldığı mobilya markasının ürün yelpazesinde; kanepe, koltuk takımı, sehpa, masa, sandalye, dekoratif yastıklar, halı, kilim ve ev aksesuarları bulunuyor.

Buka Sofa kurucusu Suat Erdoğan, mobilya sektörünün Türkiye’de büyüyen sektörler arasında olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin mobilya üretiminde dünyada 14’üncü sırada olduğunu belirtti.

Erdoğan, ‘‘Son açıklanan verilere göre Türkiye mobilya pazarının büyüklüğü yaklaşık 10 milyar dolar, üretimi ise 6 bin 137 milyar dolardır. Biz de Türkiye’de var olan bu potansiyeli değerlendirerek mobilya sektörüne farklı bir anlayış getirecek Buka Sofa markasını hayata geçirdik. Yatırımımızı ilk olarak ülkemizde, daha sonra ise global pazarda ileriye taşımayı ve Türkiye’nin en büyük mobilya e-ticaret sitesi hedefliyoruz’’ dedi.

Haberin Devamı

YILDA 30 BİN PARÇA KOLTUK ÜRETİMİ

İstanbul’da Akçaburgaz ve Kıraç olmak üzere iki üretim tesisinde faaliyetlerini yürüten Buka Sofa, yılda 30 bin parça koltuk üretim kapasitesine sahip. Buka Sofa’nın ihracatta öncelikli ülkeleri; Dubai, Suudi Arabistan, İran, Yunanistan ve Almanya. 2017 yılında İstanbul Anadolu yakasında, Ankara, İzmir ve Antalya’da da mağaza zincirini genişletmeyi planladıklarını ve bayilik vereceklerini belirten Erdoğan, 2017 yılında yurtdışında da franchise olarak 3 mağaza açmak istediklerini söyledi. Buka Sofa 5 yılın sonunda mağaza sayısını 30’a çıkarmayı hedefliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!