Akıllı baston BM’de tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Akıllı baston BM’de tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 22:46

VESTEL’in Engel Tanımayan Projesi, Birleşmiş Milletler’de (BM) düzenlenen ‘Engelli Hakları Sözleşmesi Taraf Devletler Konferansı’nda tanıtıldı.

Haberin Devamı

BM’de engelli bireylerin günlük yaşamını kolaylaştıracak yenilikçi çözümlerin konuşulduğu uluslararası konferansın en çok ilgi gören bölümü Vestel ve YGA’nın görme engelliler için geliştirdiği ‘WeWALK’ isimli akıllı baston oldu. Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Vestel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunç Berkman ve YGA Görme Engelliler Proje lideri Kürşat Ceylan’ın sunumu ‘Daha iyi bir yaşam için teknoloji’ başlığında gerçekleşti. BM’de bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen konferansta Türkiye’yi temsilen BM Daimi temsilcimiz Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş söz alırken, çok sayıda yabancı delege katıldı.

Vestel’in yenilikçi çözümlerini dünyayla paylaştığını söyleyen Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, dünyada 285 milyon, Türkiye’de ise 500 bin görme engelli insan bulunduğunu belirtti. Zorlu, akıllı cep telefonlarına yüklenecek çeşitli yazılımlarla uyumlu çalışan WeWALK’un üzerindeki sensörü sayesinde sadece önünüze çıkan engelleri haber vermekle kalmayıp navigasyon ile doğru yöne yönlendiğini, üzerinde mikrofonu, hoparlörü ve sensörü bulunduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!