Akdeniz’de Turizm

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Turizm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizmci Nisan'ı bekliyor 1999'u hayal kırıklığıyla kapatan sektör yöneticileri, yeni sezona umutla bakıyor.

TÜRK turizmi, 99 sezonunda ummadığı bir yara aldı. Yılın ilk aylarında göstergeler çok iyi giderken, ardarda yaşanan olumsuzluklar, beraberinde rezervasyon iptallerini getirdi. Sezonun ortalarına gelindiğinde, durum tam bir kaosa dönüştü.

Yüksek sezonda bile fiyatlarını en alta kadar indiren turizmci, tesisini dolduracak turisti bulamadı. Ardından eleman çıkartmalar ve ücretsiz izinler başladı. Türk turizmi Körfez Savaşı'nda bile böylesine bir bunalım yaşamamıştı.

OLUMLU DÜŞÜNCELER

İşte bu gerçekler ışığında hareket eden turizmci, yeni binyıla daha sağlıklı düşünerek hazırlanıyor. 2000 yılı için, bugün bir çok turizmci olumlu düşünüyor.

Gerek Türkiye'nin AB adaylığı, gerekse hükümetin enflasyonu düşürmeye yönelik çalışmaları, turizme olumlu yönde yansıyor. Dünya insanları milenyuma girdi, ancak Antalyalı turizmci için milenyum Nisan ayında başlıyor.

Yeni sezon hazırlıklarını yapan turizmcilerin görüşleri şöyle:.

Ahmet Barut

(AKTOB Başkanı)

Unutmamız gereken bir sezon yaşadık. Ders almamız gereken bir çok yönü bulunan 99 sezonu geride kaldı. Şimdi tüm hedefimiz, 2000 yılı. Bu sezon için gelişmeler olumlu yönde. Nisan ayından itibaren sezonu açacak olan tesislerimizin, geçtiğimiz yıldaki gibi kabus yaşayacaklarını tahmin etmiyorum.

Hasan Şeker

(Kemer Belediye

Başkanı)

Yeni binyıla, turizmde istenilen potansiyeli yakalayarak girmek istiyoruz. Bu yönde tüm fuarlara katılıp, bölgemizin tanıtımını yapıyoruz. 99 sezonu için söylenecek çok şey yok. Sıkıntı ve gerilimle dolu bir yıl geride kaldı. Ancak, yeni binyılda, umutlarımız çok canlı ve beklentilerimiz yüksek.

Yaşar Sunal

(Saray Regency

Genel Müdürü)

Umutlarımız çok iyi. Ancak, geçtiğimiz yılda da umutlarımız çok kötü değildi. Turizm, pamuk ipliğine bağlı bir sektör. Yeni binyılda, neler yaşayabileceğimizi tahmit edemiyoruz. Ama, gittiğimiz fuarlardaki izlenimlere bakarsak, yeni binyıl Türk turizmi için bazı güzellikleri de beraberinde getirecek.

Ali Osman İlhan

(Özkaymak Hotel

Genel Müdürü)

Türk turizmi rakiplerine oranla çok daha iyi şartlara sahip. Ancak, öylesine olumsuzluklar yaşıyoruz ki, bir anda neye uğradığımızı şaşırıyoruz. Nisan ayında turizm sezonu açılıyor. Her ne kadar turizm 12 aya yayılsa da, yaz turizmi Nisan ayında start alacak. Çok karamsar değilim, çok da iyimser olmak istemiyorum.

Umman Çetinbas

(Belconti Hotel

Genel Müdürü)

Yeni binyıla yepyeni umutlarla giriyoruz. Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, geçtiğimiz yıl kabus yaşayan turizmcimizin yüzünün güleceğini tahmin ediyorum. Turizm, 2000'de Türkiye için umut verici olacak. Nisan ayından itibaren, yaz turizminde beklentilerimizin üzerinde bir potansiyeli yakalayacağımıza inanıyorum.

Bülent Çimenli

(Merit Arcadia

Genel Müdürü)

Umudumuzu yitirmememiz gerekiyor. 1999 sezonunu biran önce unutmalıyız. Önemli olan yeni yeni yıla yepyeni umutlarla girip, Türk turizmini hakettiği yere getirmektir. Nisan ayında turizm sezonu açılıyor. Hareketlilik geleceği kanaatindeyim.

Birçok talihsiz olayın ve felaketlerin ardarda Türkiye üzerine çökmesi sonucu çok kötü bir sezon geçiren turizm sektörü, yeni sezona büyük umutlarla hazırlanıyor. Yılın 12 ayı turizm mevsimi olmasına rağmen, sezonun Nisan ayında açılacağını söyleyen işletmeciler, gene de tedbirli olmak gerektiğine inanıyor. Turistik tesisler de tüm eksiklerini şimdiden tamamlamaya uğraşıyor.

Tesislerimizi tanıyalım

Talya

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli, milenyuma tamamen yenilenerek girdi

BEYDAĞLARI’NIN ALTINDA BİR CENNET

Antalya Körfezi'nin muhteşem güzellikteki görüntüsüne tanıklık eden Talya Hotel, 204 odasıyla konuklarına rüya gibi bir tatil olanağı sunuyor. Turizm başkenti Antalya’nın ilk 5 yıldızlı tesisi olma özelliğini de taşıyan Talya'da, kalite ve konfor, asla vazgeçilmeyecek unsurlar olarak göze çarpıyor. Konuklarına her türlü konforu sağlayan Talya Otel, onlara birçok olanak sunuyor. Bunlardan biri olan jakuzzi, tatilcilere günün yorgunluğunu ve stresini unutturuyor.

ANTALYA'da falezlerin üzerinde denizle içiçe yükselen Talya Hotel, kalite ve konforu, güneyin incisi ile tanıştıran bir tesis olma özelliği taşıyor.

Turizm hareketliliğinin başladığı ilk yıllarda, Antalya'da inşa edilen ve şehrin ilk 5 yıldızlı oteli ünvanını elinde bulunduran Talya Hotel, kongre merkezi ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Yeni binyıla tamamen yenilenerek giren Talya Hotel'de, tatil ayrıcalığını hissediyorsunuz.

MÜKEMMEL TATİL

Antalya Körfezi'ne ve Beydağları'nın o muhteşem görüntüsüne tanıklık eden otelde, binbirgece masallarını yaşıyorsunuz. Türk geceleri, animasyonlar ve eğlence dolu etkinlikler, gün boyu sürüyor.

204 odaya sahip Talya'da konukların damak lezzeti de bir harika. Türk ve dünya mutfağının seçkin yemekleri, usta aşçılar tarafından hazırlanıp, turistlerin beğenisine sunuluyor.

Talya Hotel Genel Müdürü Rezzan Kulaksız, şehir otellerinde de, tatil olgusunun hızla geliştiğini kaydederek, ‘‘Kalite ve konfor tatilcinin aradığı vazgeçilmez özellikler. Bunlarla birlikte, konukların, iş stresinden arınıp, tatilde kendilerini yenilemesi gerekiyor. Bütün bunların bilincinde olduğumuz ve bunu hiçbir zaman kaybetmediğimiz için, onların otelimizde geçirdikleri mükemmel tatili unutmamalarını sağlıyoruz. Tüm konuklarımızı tesislerimize bekliyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!