Akbank'tan Deriner'e 220 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Akbanktan Derinere 220 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2001 00:00


Haberin Devamı

Akbank ve ABN AMRO Bank Liderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ne Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi için 330 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağlandı. Akbank'ın söz konusu kredideki katılım payı 220 milyon dolar oldu.

Sözleşmesi, önceki gün Ankara'da imzalanan sendikasyon kredisi, Deriner Barajı ve HES Projesi inşaatının finansmanında kullanılacak.

Akbank ve ABN AMRO liderliğinde oluşturulan sendikasyonda T. İş Bankası ve Pamukbank T.A.Ş. de katılımcı olarak yer aldı.

6 yıl vadeli sendikasyon kredisinin geri ödemeleri, sözleşme imza tarihinden itibaren 48'inci aydan başlamak üzere her 6 ayda bir 5 eşit taksitte yapılacak.

Deriner Barajı ve HES Projesi'nin 2005 yılında tamamlanması planlanıyor. Çoruh Irmağı üzerinde inşaa edilen Deriner Barajı 247 metrelik kemer yüksekliği ile Türkiye'de birinci, dünyada beşinci en yüksek baraj olma özelliği taşıyor. Barajın, 670 MW'lık kurulu kapasitesi ile yıllık enerji üretimi 2.400 GWh olacak. Baraj aynı ırmak üzerindeki diğer barajların enerji üretimini de yüzde 25 oranında artıracak.

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul sendikasyon kredisiyle ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

‘‘Ülkemiz ekonomisi için büyük fayda sağlayacağına inandığımız Deriner Barajı'nın yapımının finansmanını gerçekleştiriyoruz. Bu kredi bizim Türk ekonomisinin geleceğine olan güvenimizi göstermektedir. Önümüzdeki dönemlerde benzeri projelerin finansmanını gerçekleştirmeye devam edeceğiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!