Akbank ve Mastercard'dan işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Akbank ve Mastercarddan işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2009 15:44

Akbank ile MasterCard, PayPass kredi kartında işbirliği yapacak.

Akbank”tan yapılan açıklamada, temassız kart teknolojisine sahip kredi kartı MasterCard PayPass'ın yakında Akbank müşterileriyle buluşacağı duyuruldu.
Akbank;ın en yaygın kredi kartı Axess'in, MasterCard PayPass öde–geç teknolojisine kavuşacağı belirtilen açıklamada, ilk aşamada gençlere yönelik Axess Exi26 ve Axess sahibi Akbank çalışanları için basılan ve Sabancı Center çevresindeki işyerlerinde kullanılacak olan MasterCard PayPass öde-geç sisteminin kısa sürede Akbank'ın diğer kredi kartı ürünlerine uygulanmasının hedeflendiği kaydedildi.

MasterCard PayPass sahibi Akbank müşterilerinin, pilot uygulamanın ardından bunun günlük hayatlarının birçok alanında kendilerine sağladığı kolaylıklardan faydalanabileceklerine işaret edilen açıklamada, 35 TL'nin altındaki alışverişlerde şifre ve imza gerektirmeyen temassız kredi kartı MasterCard PayPass'ın, kullanıcıları bozuk para taşıma ve imza atma zahmetinden kurtardığı vurgulandı.

Kartın pilot uygulamasının tamamlanmasının ve yaygınlaştırılmasının ardından isteyen tüm Akbank müşterilerinin, ulaşımdan fast food restoranlarına, yiyecek içecek otomatlarından sinemaya, otoparka kadar birçok alanda MasterCard PayPass'ın hız ve kolaylığından faydalanabilecekleri ifade edildi.

Akbank;la yapılan işbirliğiyle ilgili değerlendirmede bulunan MasterCard Güney Doğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçelen İmece, şunları kaydetti:
“MasterCard PayPass, imza ve şifre gerektirmemesi ve bozuk para taşıma derdini ortadan kaldırması ile günlük hayatın temposuna uyan bir kredi kartı. Bu yeni teknolojiyi Türkiye'nin en büyük bankalarından Akbank'ın müşterileri ve üye iş yerleriyle buluşturacak olmaktan çok memnunuz. Akbank MasterCard PayPass kartlar, bu teknolojiye sahip tüm kartlarımız gibi, dünya çapında Paypass;ın geçerli olduğu 135 bin satış noktasında kullanılabilecek.”

Akbank Kredi Kartlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman ise Akbank'ın, pilot uygulama sonrasında bu teknolojiyi tüm diğer kredi kartı ürünlerine de uygulayıp müşterilerinin kullanımına sunarak küçük tutarlı alışverişlerin yapıldığı tüm pazarlardaki gücünü artırmak için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!