‘Ailem’le Akbank'a gir mevduatın puan toplasın

Güncelleme Tarihi:

‘Ailem’le Akbanka gir mevduatın puan toplasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2002 01:47

Akbank'ın yeni ürünü ‘Ailem’ ile mevduat, kredi, döviz, hisse senedi ve sigorta işlemleri harcama puanı kazandıracak. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Baerbaros Karakışla, ‘‘Aralarında sevgi bağı olanların Açacağı Ailem Hesabı üyeleri, 14 yeni bireysel bankacılık ürünüyle tanışacak’’ dedi.

Akbank'ın, yeni bireysel bankacılık hizmet paketi ‘‘Ailem’’ ile artık banka müşterileri sadece kredi ve alışveriş kartları ile değil, mevduat, repo, bireysel kredi, hisse senedi, döviz ve sigorta işlemleri ile de ‘‘puan’’ toplayabilecek. Akbank, ‘Ailem’ ile birlikte çeyiz, kişisel gelişim-hobi ve ev geliştirme kredileriyle birlikte toplam 14 yeni bankacılık ürününü müşterilerine sunuyor. En az 2, en fazla 10 kişinin oluşturduğu Akbank ‘‘Ailem Hesabı’’ üzerinden yapılan işlemlerde elde edilen toplam puanlar bu hesaba, gümüş, altın ve platin kategorileri kazandırıyor. Her kategori, üyelerine farklı avantajlar ve puan toplama sistemi sunuyor.

250 BİN MÜŞTERİ

Bir ‘‘sadakat programı’’ olan Akbank Ailem, aralarında sevgi bağı olan kişilerin, farklı ve özel şartlarda finansal ve finansal olmayan hizmetleri almasını amaçlıyor. Akbank Genel Müdür Yardımcısı Hayri Çulhacı, Ailem projesi ile yıl sonuna kadar 250 bin yeni müşteri kazanmayı hedeflediklerini kaydetti.

Akbank'ın bireysel bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Karakışla, sistemin işleyişini şöyle anlattı:

KURUCU ÜYE

Ailem üyesi olabilmek için, Akbank şubelerinde bir başvuru formu dolduruluyor. Bu formu dolduran ve imzalayan ilk kişi ‘‘kurucu’’ olarak adlandırılıyor. Şube, kurucuya Ailem Hesap Cüzdanı'nı veriyor.

Kurucu, başvuru sırasında Ailesi'ne üye olması muhtemel kişilerin isimlerini veriyor. İsmi verilen kişiler, yine Akbank şubelerine giderek üye olmak istedikleri hesabın numarasını veriyorlar. Bir kişi aynı anda birden fazla Aile'ye üye olamıyor.

Ailem üyeleri, yaptıkları pek çok bankacılık işlemi ile puan kazanmaya başlıyor. Üyeler, mevduat işlemleri ile kazandıkları puanları sigorta poliçesi için harcayabilirken, diğer bankacılık işlemleri ile kazanılan puanlarla, Akbank B Tipi Likit Fon, Axess Chip para veya sigorta poliçesi alabiliyorlar.

Üyelerin bireysel işlemleri ile topladıkları puanlar, Aile'nin ortak puan hanesine ekleniyor.

AİLE KATEGORİLERİ

Ailem Hesabı, bir yıl içinde 20 bin puana ulaştığında gümüş, 100 bin puana ulaştığında altın, 500 bin puana ulaştığında ise platin kategorisine yükseliyor.

Akbank, her Aile kategorisi için farklı puan toplama sistemi ve avantajlar sunuyor. Gümüş Aile üyeleri bir defaya mahsus 2 bin puan kazanırken, Altın Aile üyelerinde bu puan miktarı 10 bin, Platin Aile'de ise 20 bin düzeyinde. Altın Aile üyeleri, yaptıkları bankacılık işlemlerinde Gümüş Aile üyelerinden 1.5 kat fazla, Platin Aile üyeleri ise 2 kat fazla puan toplayabiliyor.

Tüm kategorilerde üyeler, Aksanat aktivitelerinden indirimli yararlanırken, Altın Aile üyeleri kefilsiz Artı Para, Platin Aile üyeleri ise kefilsiz Artı Para ve bireysel kredi kullanabiliyor.

EUROBOND İHRACI

Akbank'ın İngiltere'de faaliyet gösteren iştiraklerinden Sabancı Bank plc, 100 milyon dolar değerinde Eurobond ihraç etti.


Kurtul: Müşterimiz için hayal bile kuracağız


AKBANK'ın bankacılık anlayışına göre müşteri odaklı yaklaşımın, başarının sırrı olduğunu belirten Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, ‘‘Bu düşünceden hareketle, bireysel bankacılık stratejimizi müşterilerimizin yaşam evrelerinde ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurduk’’ dedi. Bireysel bankacılık alanında da lider olmak hedefi ile, Akbank Ailem'i geliştirdiklerini belirten Kurtul, şöyle devam etti: ‘‘Aile bankacılığı, hem Türk bankacılık sektörü, hem de bankamız açısından bireysel bankacılıkta yeni bir dönemi başlatmaya aday bir ürün. Ailem ile, müşteriyi, isteklerini ve ihtiyaçlarını anlamayı, hatta kendisinin bile farkında olmadığı ihtiyaçlarını öngörmeyi, onların yerine düşünmeyi, hayal etmeyi hedefliyoruz.’’


Tüp bebek isteyen de Akbank'a gidecek


AKBANK Bireysel Bankacılık Bölüm Başkanı Cem Muratoğlu Ailem projesi kapsamında ailelere destek ve yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi. Muratoğlu, sağlık konusunun ilki oluşturacağını, örneğin tüp bebekte danışmanlık hizmeti verilebileceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!