Aileden koptu aracı oldu

Güncelleme Tarihi:

Aileden koptu aracı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2014 01:35

25 yıl görev aldığı aile şirketi Sinpaş GYO’dan ayrılan Ömer Faruk Çelik yeni yol haritasını çizdi. Grup bünyesindeki 3 şirketi alan Çelik ayrıca Gayrimekul Yatırım Fonu ile yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekecek.

Haberin Devamı

ÖMER Faruk Çelik, 25 yıl devam ettiği Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) İcra Kurulu Başkanlığı görevinden geçtiğimiz aylarda sürpriz bir şekilde ayrıldı. Amcası Avi Çelik’in şirketinde hisse sahibi ve yönetici olan Çelik, hisseleri karşılığı grup bünyesindeki 3 şirketin tamamını aldı. Yeni planları hakkında bilgi veren Çelik, “Kentsel Hizmetler, Dekor’s ve ‘Üç Öğün’ adında 3 şiketin tamamını aldım. Kentsel Hizmetler’de tüm gayrimenkul sektörüne site yönetimi ve ikinci el satış konusunda hizmet vereceğiz. Dekorasyon konusunda Dekor’s, şantiyelere yemek servisinde ise 3 Öğün şirketleri faaliyet gösterecek” dedi. Bunun yanında Emlak Yatırım ve Gayrimenkul Geliştirme (EYG) adında bir şirket kurduklarını belirten Çelik, İstanbul’da 300-500 dairelik projeler inşa edeceklerini dile getirdi. Çelik’i heyecanladıran diğer bir projesi ise Gayrimenkul Yatırım Fonu. Türkiye’de ilk kez uygulanan sistemle yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekeceklerini söyleyen Çelik, bu oluşum için internet sitesi ve yurtdışı ofisleri kuracaklarını ifade etti.
HAKA ARZ DA OLACAK

Türki Cumhuriyetler, Körfez Ülkeleri, Avrupa ve Rusya’yı hedeflediklerini belirten Çelik, “Yabancı yatırımcıyı fona ortak edip, markalı projelerden ev ve ofis alacağız. Bunların bir kısmını kira geliri için elimizde tutacağız. Amacımız toplu satış değil, bireysel yatırımcılar. Nitelikli yabancıyı bulup bu fona yatırım yapmasını sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

ORTADİREK İÇİN EV YOK

KONUT Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı da olan Ömer Faruk Çelik, özel sektörün arsa maliyetler nedeniyle alt gelir grubuna konut üretemediğini belirterek, “Rapor hazırladık ve TOKİ, İstanbul Büyükşehir Beledİyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettik. Emlak Konut GYO ile aynı şart ve koşullarda özel sektörün de TOKİ’den arsa alabilmesi halinde, orta ve dar gelir gruplarına yönelik konut üreteceğimizi söyledik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!