Ahmet Afif Paşa Yalısı, 58 milyona Sabancı-Dinçer çiftinin oluyor

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Afif Paşa Yalısı, 58 milyona Sabancı-Dinçer çiftinin oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) İmar Bankası’ndan dolayı el koyduğu İstinye’deki Ahmet Afif Paşa Yalısı, Sabancı Ailesi’nin oluyor. TMSF tarafından 34 milyon lina muhammen bedelle satışa sunulan Sarıyer’deki Ahmet Afif Paşa Yalısı’na en yüksek teklifi, 58 milyon lira ile Suzan Sabancı Dinçer verdi.

3 teklif geldi

TMSF Binasında yer alan konferans salonunda gerçekleştirilen ihalede Fon, Ahmet Afif Paşa Yalısı’nı 34 milyon lira muhammen bedelle kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle satışa çıkardı. Daha önce 40 milyon lira bedelle gerçekleşen ihalede alıcı çıkmazken, bu kez 3 teklif geldi. İhaleye, Trend Lojistik A.Ş, Nezih Barut, Köybaşı Turizm, Suzan Sabancı Dinçer ve Yaldız Turizm teklif verdi. Çekişmeli geçen ihalede Suzan Sabancı Dinçer, 58 milyon liralık teklifiyle ihaleyi kazandı.

Aile için alındı

Suzan Sabancı Dinçer adına ihaleye katılan Dinçer’in eşi Haluk Dinçer, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dinçer, bir kültür mirası olan 100 yıllık yalıyı satın aldıklarını belirterek, ihalede oluşan fiyatın normal bir fiyat olduğunu düşündüğünü ifade etti. Yalının ne şekilde kullanılacağının sorulması üzerine Dinçer, şunları söyledi: "Henüz bir karar vermiş durumda değiliz. Ama aile için aldık. Dolayısıyla aile için en uygun şekilde kullanılacak. Bunu daha çok bir kültür mirası olarak görüyoruz. Bir emanet olarak görüyoruz, geçmiş nesillerden bize. En iyi şekilde korumaya devam edeceğiz."

22 odası var

İstinye Mahallesi Köybaşı Caddesi’nde bulunan yalı, 2 bölümden meydana geliyor. 21 parselde yer alan 2 bin 242,28 metrekare yüz ölçümlü tarihi yalıda, zemin kat, 2 normal kat, çatı katı ve çatı arası bulunuyor. Toplam 22 oda ve sofası olan gayrimenkul bin 250 metrekare kapalı alana sahip. Yalı ile bitişik konumda yer alan 22 numaralı parselde, içinde garajı ve kayıkhanesi bulunan bahçeli kargir ev mevcut. 22 numaralı parseldeki taşınmazın ise 129/706 hissesi satışa sunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!