Afrika’dan müteahhitlere 4 milyar dolarlık davet

Güncelleme Tarihi:

Afrika’dan müteahhitlere 4 milyar dolarlık davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 00:00

Afrika ülkelerinde 400 milyar dolarlık inşaat yatırımı gerçekleştirmeyi hedefleyen Türk müteahhitlerine kara kıtadan 4 milyar dolarlık yatırım daveti geldi.

Haberin Devamı

Türkiye İnşaat Sanayiceleri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, “Afrika ülkelerine tecrübe ihraç ettikten sonra inşaat yatırımlarından pay almaya başlayacağız” dedi. Geçtiğimiz mart ayında Nijerya’da karayolu, demiryolu ve liman projelerini yürüten Federal Yapı Bakanlığı ile Konut İdaresi’nin üst düzey yetkililerini Türkiye’de konuk ederek, kamu ihale sistemiyle ilgili teorik eğitimler veren İNTES, şimdi de Nijerli teknokratlara teknik eğitimler verecek.

AÇIĞI KISA SÜREDE KAPATIRIZ

Kalkınma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülecek projeyle ilgili bilgi veren İNTES Başkanı Koçoğlu, Türk müteahhitlerinin yaptıkları kaliteli işlerle dünyaya örnek olduğunu belirterek, kalkınma hamlesi başlatan Afrika’nın inşasında da görev almaya hazır olduklarını söyledi. Türkiye ile Nijer’in bu kadar az işbirliği içinde olmasının talihsizlik olduğunu belirten Koçoğlu, “Açığı en kısa sürede kapatacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

BİR KİLOMETRE DEMİRYOLU YOK

Afrika ülkelerinin ve Nijer’in kalkınma hamlesi kapsamında çok büyük projeleri olduğunu vurgulayan Koçoğlu, en önem verdikleri projelerden birinin demiryolu projesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Nijer’de bir kilometre bile demiryolu hattı yok. Bölgesel bir demiryolu projeleri var. Fildişi Sahili ve Burkina Faso ile birlikte bölgesel bir demiryolu projesi gerçekleştirmek istiyorlar. Birkaç ülkeyi kapsayan bu proje için toplam 4 milyar dolarlık kaynak lazım. Sadece Nijer ayağı 1.5 milyar dolar. Kapsamlı bir proje olduğu için büyük finansmana ihtiyaçları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!