Adıyaman'da yüzen adalar turisti bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Adıyamanda yüzen adalar turisti bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 12:54

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde Çat Barajı üzerinde bulunan Yüzen Adalar'ın turizme kazandırılması çalışmaları tamamlandı.

Haberin Devamı

Her mevsimde ayrı bir güzelliğe dönüşen bölgenin turizme kazandırılması için çalışma başlatan Çelikhan Kaymakamlığı, yerli ve yabancı turistlerin gelip vakit geçirebileceği alana kamelyalar, oyun parkları, konukevi, piknik alanları ve halı saha yaptı.

Adıyaman ve Malatya başta olmak üzere bölge illerden ziyaretçilerin ilgisini çeken alanda, vatandaşlar bir yandan doğal güzelliği seyrederken bir yandan da baraj göletinde balıklarını tutmanın keyfini çıkartabiliyor.

Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, yaptığı açıklamada, alternatif turizmi Çelikhan'a kazandırmak adına birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) desteğiyle projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Kaya, projenin 2 yıl önce kabul gördüğünü ve ilk aşama olarak reaksiyon alanı düzenlenerek, çevre yolları, çevre duvarları ve kamelyalar yapıldığını hatırlattı

Haberin Devamı

Bölgenin yayla havasının olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Maviyle yeşilin birleştiği yer olduğu için vatandaşımız çok tercih ediyor. İnşallah bundan sonra da restoranımız faaliyete girdiği zaman ailece buraya gelip isterlerse kendileri pikniklerini yapabilecekler. Gençlerimize yönelik bu alanı kullansınlar diye alt tarafta bir kapalı halı sahamızı inşa ediyoruz. Bu 15-20 güne bitecek. Tesisimiz güzel bir şekilde halkın hizmetine sunulacaktır."

AJANSTAN 1 MİLYON 350 BİN LİRALIK DESTEK 

İKA Adıyaman Koordinatörü Onur Yıldız ise projeye 1 milyon 350 bin liralık bir destekte bulunduklarını anlatarak, ajansın yüzde 55 oranında bir desteğinin olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!