Darp edilen 77 yaşındaki tarım işçisine sahip çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Darp edilen 77 yaşındaki tarım işçisine sahip çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 09:43

ŞANLIURFA’dan ailesini geçindirmek için Adana’da karpuz tarlasında bekçilik yapmaya giden ve geçen hafta dövülerek cebindeki parası gasp edilen 77 yaşındaki Ali Bulut’a Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci sahip çıktı. SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz ise, Bulut'un uğradığı saldırıya ilişkin "Ali amcanın darp sonrası halini görünce içim parçalandı. Ali amca için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım" dedi. Bu arada binlerce sosyal medya kullanıcı da Ali Bulut için destek mesajları paylaştı.

Haberin Devamı

Adana’ya karpuz tarlasında bekçilik yapan Ali Bulut, biriktirdiği 4 bin 500 lirasıyla birlikte memleketinde dönmeye hazırlandığı sırada geçen Perşembe günü dövüldü ve parası gasp edildi. Halen hastanede tedavisi süren Bulut'un başına gelenler, oturduğu ilçenin belediye başkanı Mehmet Ekinci'yi harekete geçirdi.

DÖVÜLDÜ PARASI ALINDI
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bir personel görevlendirerek, Adana’ya gönderdi. Ailesini geçindirmek için 77 yaşında çalışmaya giden bir kişinin dövülüp cebindeki parasının gasp edilmesinin üzücü olduğunu ifade eden Ekinci yaşlı adama sahip çıktıklarını ifade etti.

Bulut'un hastane masraflarını üstleneceklerini ve gasp edilen 4500 lirayı da kendi cebinden vereceğini dile getiren Ekinci, şöyle dedi:

KARPUZ TARLASINDA BEKÇİLİK YAPIYORDU
"Eyyübiye ilçemiz özellikle mevsimlik tarım işçisi bakımından dışarıya çok öç veren bir ilçemizdir. Her yıl buradan binlerce kişi ailesini geçindirmek için batı illerine göç etmek zorunda kalıyor. Adana’da dövülen 77 yaşındaki Ali Bulut amcamız da bu isçilerden bir tanesidir. Adana’ya gidip burada bir karpuz tarlasında bekçilik yapıyor. O sıcak havada o yaşına rağmen alın teriyle biriktirdiği 4 bin 500 lirasıyla memleketine dönmeye hazırlandığı sırada Seyhan’da bir kişi tarafından gasp edilip feci şekilde dövülüyor.

Haberin Devamı

İNSANLIK ADINA UTANDIK
Bu olayı duyduğumuzda insanlık adına utandık. Şanlıurfalı olduğunu öğrendiğimiz bu amcamıza sahip çıkmak adına belediyemizin bir personel görevlendirdik. İlk önce Ali Bulut’un hastane masrafını üstlendik. Burada sağlığına kavuştuktan sonra Şanlıurfa’ya getireceğiz. Gasp edilen 4 bin 500 lirayı ben kendi cebimden vereceğim. Ardından da belediye olarak bir bekçilik işini vereceğiz."

Ali Bulut'a yönelik bir destek mesajı da Adana Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. 

Darp edilen 77 yaşındaki tarım işçisine sahip çıktılar

Tarım işçisi Ali Bulut'un bu görüntüsü, özellikle sosyal medyada büyük tepkiye yol açmıştı.

Haberin Devamı

KORKMAZ: İÇİM PARÇALANDI

Ali Bulut'un uğradığı saldırı sonrası sosyal medyada yüzlerce kişi, 'destek' mesajları paylaştı. SBK Holdinng Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz da, Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Ali amcanını o ilk fotoğragı içimi parçaladı. Hemen arkadaşlara gerekli notu ilettim. Ali amca için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kendisine yönelik yapılan destek mesajları ve yapılan katkıları da memnuniyetle takip ettim" dedi.

Darp edilen 77 yaşındaki tarım işçisine sahip çıktılar

Bugün taburcu olması beklenen Bulut'un durumunu ilk olarak İHA Muhabiri Fatih Keçe gündeme getirmişti.

HALUK LEVENT: GEREKEN YARDIM YAPILDI
Sanatcı Haluk Levent de, dün akşam Twitter hesabında paylaştığı mesajda, "Amcayı gasp eden az önce İstanbul'da yakalandı Adana'ya getiriliyor. Verilen hesap numaralarına itibar etmeyin. Gereken yardım yapıldı" mesajaını paylaştı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!