Adalar’da at gübresi ihalesini kim kazandı?

Güncelleme Tarihi:

Adalar’da at gübresi ihalesini kim kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2011 11:52

Adalar ilçesiyle ilgili çok ilginç bir ihale, sessiz sedasız yapıldı. Haberhakki.com'dan Adil Bali'nin haberine göre, Adalar’da büyük yakınmaya neden olan at gübresiyle ilgili ihaleyi Büyükşehir Belediyesi açtı.

Haberin Devamı

İhalede, “At gübresi ve idrarından nasıl yararlanılır, biogaz üretilir mi? Gübreler nasıl tasfiye edilir” konulu projeler hazırlanacak.

Bu ilginç ihaleyi kazanan isim de bir eski belediyeci.. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğünce açılan ihaleyi bu kurumda 1994-2002 yılları arasında  Daire Başkanlığını  yapan Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK tarafından kurulan MNE ÇEVRE şirketi kazandı.

Şirketin İnternet sitesinden çalışma ile ilgili şu duyuru yapıldı:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğünce açılan ihaleyi kazanan MNE ÇEVRE olarak İstanbul Adalar’da at gübresinin yönetim metodunun belirlenmesi, at gübresinin bertaraf teknolojisinin seçilmesi ve projelendirilmesi işi ile ilgili çalışmalara başladık.”

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığında Çevreden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve son dönem AK Parti Hatay Milletevekilliği yapan  Prof.Dr Mustafa Öztürk,ve MNE ÇEVRE şirketinin çalışmasıyla ilgili şunları duyurdu:

“Bugünlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi destekli olarak, Adalar’daki 1000 adet atın katı ve sıvı atıklarının değerlendirilmesiyle ilgili  çalışıyoruz. At gübresinden çok kaliteli kompost ve/veya elektrik/ısı enerjisi üretmek mümkün. Kompost toprağı iyileştirir, düzenler ve su tutma kapasitesini artırır.”


Prof.Dr.Mustafa Öztürk,  Haberhakki.com’un,  ihaleyi hangi bedelle aldıkları ve ihaleye katılan diğer firmaların bulunup bulanmadığı yolundaki sorularına şu kısa yanıtı verdi:

“Bunlar tek tek belirleniyor, bunu biz İstanbul Büyükşehir Belediyesine bir çalışma raporu halinde vereceğiz. Şu anda istediğiniz detayları vermemiz mümkün değil.” .

MNE ÇEVRE 2011 yılında Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK tarafından kuruldu

Prof. Dr. Mustafa Öztürk,  1990-2006 yılları arasında: Y.T.Ü Çevre Mühendisliği Bölümünde Çevre Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı, 1994-2002 yılları arasında: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanı, 2003-2007 yılları arasında: Çevre ve Orman Bakanlığında Çevreden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı, 2007- 2011 yılları arasında: AK Parti Hatay Milletvekili görevlerinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!