Ada aşkına

Güncelleme Tarihi:

Ada aşkına
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 00:34

CRUİSE gemilerinde seyahat eden Türk turist sayısının hızla arttığını ifade eden Etstur Cruise Turları Müdürü Ahmet Yazıcı, “Türklerin yüzde 65’i ilk olarak Yunan adalarını tercih ediyor. Vizesiz gidilebiliyor olması, doğal güzellik ve eğlence ortamı adaları tercihte ilk sıraya çıkarıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son yıllarda Türkiye’de hızlı bir yükseliş trendine giren cruise turları 2015’te de tatilcilerin gözdeleri arasında yer alıyor. Geçen yıl 70 binden fazla kişinin gemi turları ile tatil yaptığı Türkiye’den bu yıl daha fazla kişinin yararlanması bekleniyor. Türkiye’den gemi turu ile tatil yapan kişi sayısı böyle iken, gemi ile Türkiye’ye gelen turist sayısı ise 1.8 milyonu buluyor. Dünyada bu alanda tatil yapan kişi sayısı yaklaşık 22 milyon. Bu alanda rekor ise 18.6 milyon turist sayısı ile ABD’nin elinde bulunuyor.


GEMİLERİMİZ OKUL OLDU


Dünyada rakamlar bu şekilde seyrederken, Türkiye’de gemi ile tatil yapanların ilk tercihi ise Yunan adaları oluyor. Türkiye’den cruise turlarına katılanların yüzde 65’i ilk seyahatini Yunan adalarına gerçekleştiriyor. Geri kalan kısmını ise uçaklı paketlerle farklı ülkelerden yapılan turların oluşturduğunu belirten Etstur Cruise Turları Müdürü Ahmet Yazıcı, “Yapılan araştırmalara göre Türkiye’den gemi turlarına katılan sayısı 120 bin olmalı. Ancak büyüme hızına bakılacak olursa bu rakam kısa sürede yakalanabilir. 30 yaş altındakilerden gelen talep de artıyor. Bunda Ets’nin de payı büyük. Çünkü 249 Euro’dan başlayan fiyatlarla vizesiz Yunan adaları turları düzenliyoruz. Gemilerimiz bir okul vazifesi görüyor. Misafirlerimiz bizim gemilerimizde öğreniyor. Ets gemisinin avantajı Türk konsepti ile seyahat edilmesi. Çalışanların çoğunluğu Türklerden oluşuyor. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyoruz” diye konuştu.
Kendilerine gelen talebin artması ile birlikte turlarını ekim ayı başına kadar uzatmayı planladıklarını belirten Yazıcı, “Fiyatlar konusunda da avantaj var. Geçen yıl ile aynı fiyata çıktık. Ancak yeni tüketici kanuna göre ‘bahşiş’ dahil satıyoruz. Gecelik 7 Euro bahşişi fiyat için koyduk. Günlük 8 içeçeceği yolcu ücretsiz alabiliyor. 65 Euro’luk fiyat artışını yansıtmadık” dedi. Gemileri, Aegean Paradise ve Aegean Odyssey için yeni rotalar da belirlediklerine değinen Yazıcı, “Aegean Paradise gemisi ile bu yaz farklı rotalarla yola çıkacağız. Mikonos, Pire, Santorini, Rodos’tan sonra Siros ve Naxos adaları da bu yıl gemi turlarının rotasına ekledik. 8 Temmuzda Çeşme’den ilk seferine çıkacak olan Aegean Paradise ya da 17 Temmuz’da İstanbul’dan sulara açılacak Aegean Odyssey ile tatilcilere farklı tecrübeler sunacağuz” dedi.

Haberin Devamı


249 Euro’ya gemi turu

Haberin Devamı


Aegean Odyssey gemilerinde 6 ve 7 gecelik turlarda Yunan Adaları’na gidildiğini dile getiren Yazıcı, “İstanbul çıkışlı bu turda Midilli, Atina(Pire), Mikonos, Santorini, Sakız, Rodos, Girit adaların gidiyoruz. 220 kabini, 7 adet yolcu güvertesi ve 42 adet balkonlu kabini bulunuyor. Aegean Paradise isimli gemide de 326 kabin, 8 adet yolcu güvertesi ve 77 adet balkonlu kabin var. 3 veya 4 gece konaklama alternatifleriyle Yunan Adaları keyfi sunan gemide, casinoda bulunuyor” dedi. Yazıcı, yeni destinasyonlarıyla Etstur’un 3 ve 4 gece seçenekleriyle çıkılabilecek Yunan adaları turu fiyatlarının Aegean Paradise ile 249 Euro’dan, İstanbul çıkışlı Aegean Odyssey ile 6 gece için 649 Euro’dan başladığını söyledi.

Haberin Devamı


TÜRK LİMANLARINA TALEP ÇOK FAZLA


ETS olarak zor bir işi başardıklarını söyleyen Ahmet Yazıcı, “Dünyadaki büyük cruise firmaları neredeyse her ülkeden turiste satış yapıyor. Ancak biz sadece Türkiye’den satış yapıyoruz” dedi. Türkiye’deki limanların dünyadaki büyük firmalar tarafından daha sık tercih edilmeye başladığını belirten Yazıcı, “Çünkü Mısır ve Suriye gibi ülkelerde sorunlar var. Oralar yerine Türkiye tercih ediliyor. Kuşadası, İstanbul ve Antalya limanlarına talep büyük. Cruise sektöründe büyük rekabet var. Firmalar da farklılaşmak istiyor. ‘Akdeniz’in en büyük gemisi denize indirildi’ haberi geliyor. 1 ay sonra yeni bir haber daha geliyor. ‘Akdeniz’in en büyüğü 1 ay sonra denize indirilecek’ deniyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Denizde Türkçe rehberlik hizmeti


GEMİLERDE premium ya da deluxe kabinler, süitler, balkonlu, deniz manzaralı kabinler, iç ya da dış kabin gibi seçenekler bulunduğunun altını çizen Ahmet Yazıcı, “Sabah kahvaltıları, öğle ve akşam yemekleriyle tam pansiyon konaklama, ücretsiz verilen içecek paketi ve Mikonos’ta ücretsiz shuttle servisinin yanı sıra gemilerde sunulan Türkçe rehberlik hizmeti de var. Adalarda plaj turlarından da faydalanılabilecek. Her iki gemide de Mikonos Limanı’nda 1 gece konaklama fırsatı sunulacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!