ABD'li emlak şirketi Remax Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

ABDli emlak şirketi Remax Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya üzerinde 3 bini aşkın ofisi ve 50 binin üzerinde emlakçıya hizmet veren Remax gayrimenkul zinciri Türkiye'de de faaliyete geçti. Remax'ın Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, Remax'ın Türkiye'ye gelmesiyle emlak sektöründeki hizmet kalitesinin artacağına inandığını söyledi. Türkiye'de emlak işi yapmak için lisans almaya gerek duyulmadığını vurgulayan Murat Goldştayn, Türkiye'de kendisini emlak acentası diye tanımlayan yaklaşık 50 bin kişi bulunduğunu söyledi. Gayrimenkul pazarlamasına belirli bir sistem getirmek istediklerini belirten Murat Goldştayn, bu yıl içinde Türkiye genelinde 10 franchise vermeyi planladıklarını kaydetti. Murat Goldştayn, Türkiye'de emlak pazarlamasının biri iki ciddi kuruluş dışında büyük bir düzensizlik içinde yapıldığını belirterek, ‘‘Gayrimenkul alım satım işinin Türk ekonomisinde büyük potansiyeli var. Bu işin borsa gibi sistem dahilinde yapılması gerekiyor’’ dedi. Remax, bilgisayarlı satış ağı sayesinde Türkiye'de oturan, ancak dünyanın herhangi bir noktasında gayrimenkul sahibi olmak ya da Türkiye'deki gayrimenkulünü dünyanın herhangi bir yerinde satışa sunmak isteyenlere rahatlıkla hizmet verebiliyor. 1973 yılında ABD'de gayrimenkul pazarlama işine başlayan Remax, halen ABD, Almanya, İsrail, İspanya, Güney Amerika ülkeleri, İtalya, İngiltere, İrlanda, Singapur, Güney Afrika, Hollanda, Avustralya ve Karayipler'de faaliyet gösteriyor.

Tabela vergisine

yüzde 500 zam

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, kentin meydan ve ana arterlerinde yer alan ışıklı ve ışıksız tabela ve reklam panolarından alınan ‘Tabela Vergisi’ne yüzde 500 oranında zam yapmaya hazırlanıyor. Vergiyi yatırmaya gidenler, tahsilatın zam yapıldıktan sonra başlatılacağı gerekçesiyle geri döndürülüyor. Geçen yıl tabela ve reklam panolarının her metrekaresi için, ışıklı olanlarından 30 milyon, ışıksız olanlarından 20 milyon lira tutarında vergi tahsil eden Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl, bu rakamları 100 ve 150 milyon liraya yükselteceği ileri sürülüyor. Geri çevrilenler, ‘‘Geçen yıl metrekaresi 20 milyon lira olan ışıksız reklam tabelaları vergisinin 100 milyon liraya, ışıklı olanlarının ise 150 milyon liraya yükseltileceği söylendi’’ dediler. Yeni Tabela Vergisi tarifesi önümüzdeki günlerde olağanüstü toplanacak olan Belediye Meclisi'nde belirlenecek.

Kemal DİYARBEKİR / İSTANBUL

Citibank, Elton John'un sponsoru

CITIBANK Elton John'un bu yıl düzenleyeceği dünya turnesinin sponsoru oldu. Önceki gün Miami'de düzenlenen basın toplantısında Sir Elton John'a büyük bir banka kartı hediye eden Citi firması Yönetim Kurulu Başkanı William I. Campell, John'un toplam 65 şehri kapsayan dünya turunun sponsorluğunu üstlenmelerinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Campbell konuşmasında ayrıca John tarafından kurulan Aidsliler Derneği'ne 1 milyon dolar (214 milyar lira) bağışta bulunduklarını da sözlerine ekledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!