AB'den Fransa'ya tekstil yardımı

Güncelleme Tarihi:

ABden Fransaya tekstil yardımı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tekstil sektörü krizde olan Fransa'ya 2 milyar 100 milyon franklık koşullu yardım kararı aldı. AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada tekstil sektöründe çalışanların brüt maaşlarının üzerinden yapılan kesintilerin azaltılması için toplam 2 milyar 100 milyon franklık bir bütçe ayrıldığı belirtildi. Bu uygulamanın 18 ay için geçerli olduğu bildirildi.

AB tarafından Fransa'ya verilmesi kararlaştırılan bu miktar ile, tekstil sektöründeki şirketlerin işçilere ödedikleri ücret konusunda yüklerinin azalacağı kaydedildi.

TÜRKİYE KORKUSU

Fransa özellikle Türkiye ile AB arasındaki gümrük birliği anlaşması sonrasında, tekstil sektörünün krize girdiğini belirtmiş, daha ucuz işçi çalıştıran Türkiye'nin fiyat kırarak tekstil piyasasında ‘‘rekabet’’ yarattığını kaydetmişti. Fransa, 35 bin kişinin işini kaybedeceğini belirterek AB Komisyonu'ndan yardım talep etmişti.

AB Komisyonu ‘‘koşullu’’ olarak verdiği yardım karşılığında Fransa'dan tekstil sektöründe çalışan ve işten çıkarılacakları bildirilen 35 bin kişinin işten atılmayacağına ve 7 bin gencin de bu sektörde işe alınacağına dair ‘‘taahhüt’’ aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!