ABD'de perakende satışlar beklentiyi karşıladı

Güncelleme Tarihi:

ABDde perakende satışlar beklentiyi karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 16:25

ABD’de perakende satışlar eylülde yüzde 0,6 artarak beklentiyi karşıladı.

Haberin Devamı

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre,perakende satışlar eylülde önceki aya göre yüzde 0,6 yükselerek 459,8 milyar dolar oldu. Böylece, son 3 ayın en iyi performansını gösteren atışlara yönelik beklenti de yüzde 0,6 artış yönündeydi.

Beklenti paralelinde artan perakende satışlarda Amerikalıların otomobil taleplerinin yüzde 1,1, ev-bahçe yapı malzemelerine yönelik talebin ise yüzde 1,4 yükselmesi etkili oldu. Ayrıca, benzin istasyonlarındaki satışlar önceki aya kıyasla artan fiyatlar sayesinde yüzde 2,4 arttı.

Veriler, otomobil hariç perakende satışların da beklentiler dahilinde yüzde 0,5 yükseldiğini gösterdi. Otomobil ve enerji kalemlerini içermeyen çekirdek perakende satışlar ise yüzde 0,3 arttı.

Bu arada, ağustos ayına ilişkin perakende satışlardaki düşüş yüzde 0,3'den yüzde 0,2'ye revize edildi. Satışlar söz konusu dönemde 6 ayın ilk düşüşünü kaydetmişti.

Analistler, eylülde yüzde 0,6 artan perakende satışların, Fed’in ekonominin yılın ikinci yarısında ivme kazanacağı beklentisiyle uyum gösterdiğini belirtiyor.



BAKMADAN GEÇME!