ABD’de lojistik sektörüne yatırım yaptı

Güncelleme Tarihi:

ABD’de lojistik sektörüne yatırım yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2023 07:00

Şişecam, ABD’deki doğal soda külü yatırımının potansiyel lojistik ihtiyaçları için ortaklığa gitti. Bu kapsamda Ciner Grubu ile yeni bir iş alanına yatırım kararı alındı.

Haberin Devamı

Şişecam’ın yüzde 100 sahipliğindeki bağlı ortaklığı Şişecam Chemicals USA, devam eden soda külü yatırımının potansiyel ihracatında kullanılacak lojistik altyapıyı kurmak üzere yıllık 5 milyon ton kapasiteli Stockton Liman İşletmesi Projesi’ni yürütecek olan Denmar US LLC’ye ortak olacak. Stockton Liman İşletmesi yatırımının, Şişecam’ın 2028 yılına kadar kademeli olarak devreye alınması planlanan ABD’deki doğal soda külü yatırımıyla uyumlu olarak, 2027 yılında faaliyete başlaması hedefleniyor. Şişecam yeni yatırımıyla, ABD’de doğal soda külü ihracatı hedeflerine ulaşmasını sağlayacak tedarik zinciri yapılanmasını kurarak sürdürülebilir büyümeyi garantilmeyi hedefliyor.

TEDARİK ZİNCİRİ RİSKİ

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, şirketin ABD’de devam etmekte olan doğal soda külü yatırımının hedeflerine ulaşmasını destekleyecek stratejik yatırım kararıyla ilgili, “Uluslararası pazara erişim maliyetini azaltmak, operasyonun yönetimini kolaylaştırmak ve tedarik zinciri kaynaklı riskleri bertaraf etmek için çoklu liman erişiminin önemli olduğunu değerlendirdik. Bu kapsamda, Denmar US LLC’nin izin ve ruhsat alımlarını tamamladığı Kaliforniya- Stockton Liman İşletmesi Projesi’ne ortaklık kararı aldık. Kapasitenin 2027 yılında yıllık 3 milyon tondan başlatılması, 2029 yılında da yıllık 5 milyon tona çıkarılması planlanıyor” dedi. Yapılan açıklamada, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında yer alan Şişecam’ın 2028’e kadar devreye alınması planlanan ABD doğal soda yatırımıyla birlikte, 10 milyon tonu aşan global soda külü üretim kapasitesiyle, dünyanın en büyük soda külü üreticisi haline geleceği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!