ABD’ye ‘pet patisi ve poposu’ temizlemek için girdi

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye ‘pet patisi ve poposu’ temizlemek için girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:31

SIKIŞTIRILMIŞ organik mendilleri ıslak mendile dönüştüren ‘patentli’ bir sistem geliştiren Erol Özsoy ve Sinan Gündoğan; ABD’ye ‘pet’ ürünleriyle giriş yaptı. Lufthansa, Saudi Airlines dahil birçok havayolu şirketiyle de görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı

BAYRAMPAŞA’da üretim yapan Özsoy Organik Temizlik Ürünleri ve Endüstriyel Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd.’in (Özsoy Organik) patentli ürünü ‘PushClean’ ABD pazarına evcil hayvan (pet) mendilleriyle girdi. Sıkıştırılmış organik mendilleri kullanılacağı anda ıslatan özel bir mekanizma geliştirerek patentini aldıklarını anlatan şirketin ortağı Sinan Gündoğan, 2 milyon dolarlık üretim yatırımı yaptıklarını, makineleri de kendilerinin tasarladıklarını söylüyor. Sinan Gündoğan şöyle anlatıyor bu ilginç girişimcilik öyküsünü:

İNOVASYONA YATIRIM

Ortağım Erol Özsoy eski bir tekstilci. Özsoy Aksesuar; paşmina şal, eşarp gibi ürünler üreten, toptan ve perakende satışını yapan bir şirket. Prag’da da mağazaları ve toptanı var. Erol Bey, Mercan’da ticarete başlamış Malatyalı bir girişimci. Kapadokya’da 30 odalı bir butik otel yatırımı da yaptı. Bu proje kendisine 4 yıl evvel geldi. Proje, tablet halinde sıkıştırılmış kuru organik mendili satma projesiydi. Ürünü bu şekilde alan kişi küçük bir kap içinde ıslatınca ürün ıslak mendile dönüşüyordu. Ancak o haliyle ürünün satışının mümkün olamayacağı anlaşılınca başka çözüm aramaya başladık. Çünkü pratik çözüm sunacak yenilik (inovasyon) gerekiyordu.

TAŞIMA VE ISLATMA MEKANİZMASI

Kuru ve sıkıştırılmış mendili, kullanım anında ıslatacak bir mekanizma düşündük. Aslında bir ‘taşıma ve ıslatma’ mekanizması olmalıydı. Bu, daha hijyen bir yöntem olacaktı. Basıldığında ıslanan ve kullanıma hazır olarak ortaya çıkan bir ıslak mendil ürettik. Üretim aşamasna kadar 2 milyon dolarlık harcama yaptık. İlk ürün 2011’de çıktı. Daha çok promosyon ürünü olarak iç pazara girdik.

ABD’DE 70 MİLYON ‘PET’ VAR


Şu anda 18 ülkeye ihracatımız var. İtalya ilk distribütörlük verdiğimiz ülke. Markamız PushClean. 2012 başında Miami’de ofisimizi açtık. Bu ülkede evcil hayvan sayısının 70 milyonu aştığı ve ABD’lilerin pet’lerde popo, kulak, pati ve vücut silmek için özel ıslak mendil kullandığını keşfettik. ABD pazarına ‘pet’ ıslak mendilleri üreterek yayılma kararı aldık. Koku giderici mendiller, makyaj temizleme, dezenfektan mendiller, torpido ürünleri, bebekler ve yapmış anneler için özel mendiller ürettik. Şu an 15 farklı amaç için ürünlerimiz var.

Haberin Devamı

Ünlü markalara üretiyoruz havayolu şirketleri sırada

Haberin Devamı

SİNAN Gündoğan, bazı ülkelerdeki Mercedes ve Skoda’ya özel üretimler yapmaya başladıklarını, son dönemde kozmetik ve sağlık sektöründen talepler aldıklarını söylüyor. Gündoğan şunları anlattı: “Mesela Azerbeycan’a ‘ateş düşürücü mendil’ yapıyoruz. Lufthansa, Saudi Airlines gibi önemli markalara üretim için görüşmelerimiz sürüyor. Çok ünlü bir kozmetik markasyla gizlilik anlaşması yaptık ve üretime başladık. Dubai’ye kozmetik özellikle mendiller üretiyoruz. Onlar sıvıyı gönderiyer biz üretimini yapıp gönderiyoruz. Şu anda çok değerli girişimcimiz Hüseyin Cahit Fırat’ın
ürünü Ankaferd ile de ‘kan durdurucu’ mendil üzerinde çalışıyoruz.”

Hac ve Umre adaylarına ‘helal sertifikalı’ mendil

Haberin Devamı

HAC ve Umre adaylarının dini kurallar gereği ihramlıyken alkol katkılı, kokulu sabun ya da temizlik mendili kullanmasının yasak olduğunu hatırlatan Sinan Gündoğan, “Tamamen organik, selilözden (ağaç) ve su bazlı ıslak mendil ürettik. Helal sertifikası da var. Ayrıca, özellikle yurt dışındayken taharet sıkıntısı çeken Müslümanlar için de taharet mendilleri yaptık” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!