ABD’ye bir günde kargo atağı

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye bir günde kargo atağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2002 01:45

Uzaklık nedeniyle kargo teslimatının günlerce sürdüğü ABD'ye bundan sonra kargo göndermek zaman almayacak. ABD merkezli dev kargo şirketi Fedex, Türkiye'den ABD'ye gönderilen kargoları ertesi gün sahiplerine teslim edecek.

ULUSLARARASI kargo şirketi Fedex Türkiye'den Amerika kıtasına ‘‘Ertesi gün kargo teslim’’ işlemine başladı. Fedex tarafından akşam saat 20.00'ye kadar alınan kargolar, bir sonraki gün saat 12.00'ye kadar Güney veya Kuzey Amerika kıtasındaki herhangi bir merkeze ulaştırılabiliyor.

Fedex Türkiye Genel Müdürü Serdar Yanaşan, Fedex'in Türkiye Amerika bağlantısını sağlama konusunda zamanla yarıştığını ve özel olarak ABD ile ticaret yapan şirketler tarafından tercih edildiğini belirtti. Fedex'in yurtiçi taşımacılık işlerinin tümünün Express Kargo ile yapıldığını belirten Yanaşan,‘‘167 şube ve 14 bölge deposu ile Türkiye'nin her yerine ulaşıyoruz’’ dedi. Express Kargo'nun 20 yıldır faaliyet gösteren yüzde 100 yerli sermayeye sahip bir şirket olduğunu vurgulayan Yanaşan, Express Kargo'nun Fedex lisansı ile ayrı bir şirket kurarak Fedex Türkiye operasyonlarını yönettiğini söyledi.

Türkiye'de uluslararası taşımacılık yapan yerli sermayeli kargo şirketlerinin bulunmadığına dikkat çeken Yanaşan, şunları ekledi: ‘‘Yerli şirketlerin uluslararası taşımacılık yapmamasının nedeni kapasite sorunudur. Türkiye'nin uluslararası ticareti arttıkça Türkiye uluslararası taşımacılık şirketleri tarafından bir ana terminal olarak algılanmaya başladıkça Türkiye'den de uluslararası taşımacılıkta iddialı kargo şirketleri çıkacaktır.’’


ARTIŞ YARADI

Yanaşan, Fedex Türkiye'nin şirketin Avrupa, Ortadoğu, Afrika (EMEA) bölgesinde en hızlı büyüyen Fedex ofisi olduğunu ve geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 17 büyüdüğünü söyledi. ‘‘Bu artışın nedeni ihracattaki artıştır, geçtiğimiz 2 ayda trafiğimiz çok daha fazla arttı’’ diyen Yanaşan, iç piyasadaki daralmaya paralel olarak şirketlerin ihracata ağırlık verdiklerine dikkat çekti. Türkiye'den Fedex aracılığıyla en çok tekstil ürünleri örneklerinin yurtdışına gönderildiğini belirten Yanaşan, yurtdışından da en fazla elektronik parça örneklerinin Türkiye'ye geldiğini ifade etti.


Türk tekstilcileri ABD de destekliyor

FEDEX'in ABD'de bulunan merkez ofisi 15-17 Temmuz tarihleri arasında New York'ta gerçekleşecek fuar için, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'ne (İTKİB) destek veriyor. İTKİB'in resmi taşıyıcısı olan Fedex, fuara katılacak 59 Türk şirketinin ürünlerinin de taşımasını yapıyor. Müşterilerine Fedex logosu ile 18 bin dijital davetiye gönderen Fedex Merkez Ofisi, fuarda bir de stand açarak Türk şirketlerinin sorunlarının çözümüne yardımcı olacak.

Kültür Bakanlığı ile de özel bir projeye imza atan Fedex, Türk el işi ürünlerinin tanıtımına destek veriyor. Gönderilerin üzerine Kültür Bakanlığı tarafından satılan ürünlerin fotoğraflarının bulunduğu stickerların yapıştıracak. Bu stickerların üzerinde, bakanlığın internet üzerinden satışa çıkardığı el işi ürünlerin fotoğrafları ve ‘‘Made in Turkey’’ ibaresi yer alacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!