80 yılın en sıcak yazı geliyor, işte barajlarda son durum

Güncelleme Tarihi:

80 yılın en sıcak yazı geliyor, işte barajlarda son durum
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 12:13

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması öngörülen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.

Haberin Devamı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteoroloji yetkililerinin bu yıl, son 80 yılın en sıcak yazının yaşanacağına dair tahminlerinin olduğunu anımsattı.

DÜNYANIN EN UZUN BARAJLARI/FOTO GALERİ

Diniz, özellikle doğu bölgelerdeki dağlardaki karların da erimesiyle bu oranın daha da yükselmesinin beklendiğini dile getirdi.

Türkiye'de içme, sulama, ve enerji için baraj çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Diniz, barajlardaki doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 8,5 arttığını bildirdi.

Diniz, "Barajlarımızda bu yıl, geçen yıla göre doluluk oranımız daha fazla. Geçen yıl, şubat ayında Türkiye'deki bütün barajlarımızda ortalama doluluk oranı yüzde 51,5 iken, bu oran bu yıl, aynı ayda yüzde 60 olarak gerçekleşti" dedi.

Haberin Devamı

İÇME SUYU EYLEM PLANI HAZIR

Yıl boyunca gölet ve baraj inşaatlarının sürdüğünü ifade eden Diniz, illerde içme suyu meselesi yaşanmaması için "81 İl İçme Suyu Eylem Planı" hazırladıklarını, böylece illerin 2040-2050 yıllarına kadar olan içme suyu meselesini çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
Ayrıca 2014 yılında yaşanan büyük kuraklığa da değinen Diniz, İstanbul ve Yalova'da uygulanan projeler ile bu şehirlerin susuzluk sıkıntısı çekmediğini belirtti. Diniz, olumsuz şartlara karşı her zaman hazırlıklı durumda olduklarını sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!