8 yılda 100 mağaza açtı

Güncelleme Tarihi:

8 yılda 100 mağaza açtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:16

ALMAN ayakkabı zinciri Deichmann, Türkiye’de 8 yılda, tek bir mağaza kapatmadan büyüdü. Türkiye Genel Müdürü Atilla Özkul, “İşin sırrı yerelleşmekte. Renk kombinasyonu yaparken futbol takımlarını bile dikkate alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük ayakkabı zinciri Deichmann, Türkiye’de 8 yılı geride bıraktı. Alman marka 2013 yılında 100’üncü yılını kutlarken Türkiye’de 100 mağazaya ulaştı. Deichmann’ın Genel Müdürü Atilla Özkul “Türkiye’de sıfır hata ile gidiyoruz. Hiç mağaza kapatmadık. Herkes bize işin sırrını soruyor. Global düşün, yerel davran, bizim mottomuz. Renk kombinasyonu yaparken bile hiçbir takım taraftarını incitmeyecek şekilde davranıyoruz. Yabancı şirketler Türkiye’de taksit yapmadılar. Biz hemen yaptık. Pazarı dışlamadık, tepeden bakmadık. Alman patronlar da öyle yaklaştı. Örneğin özellikle Türk genel müdür istediler. Bizim kadar yaygın yabancı marka yok Türkiye’de.”

REKOR BÜYÜME TÜRKİYE’DEN

Deichmann, 2013 yılını yüzde 24 büyüme ile kapattı. Tüm dünyada en yüksek büyüme de Türkiye’den gelmiş. Almanya ile birlikte en çok yatırım yapılan ülke Türkiye olmuş. Türkiye’de 40 şehre yayıldıklarını anlatan Özkul, “Çanakkale Biga’dan Batman’a kadar her yerde varız. Türkiye öyle büyük bir ülke ki onu anlamak gerekiyor. Bakın Edirne’den Almanya daha yakın, Batman daha uzak” dedi. Özkul, dünyada da Türkiye’de de hiç franchise vermediklerini de hatırlattı.

BÖLGE TÜRKLERE EMANET EDİLDİ

Haberin Devamı

Türkiye’de 240 milyon lira ciroya ve 1000 çalışana ulaştıklarını anlatan Özkul, “2014 yılında en az 15 mağaza daha açacağız. Bu yıl Marmaris, Fethiye ve Diyarbakır’da mağaza açıyoruz” dedi. Markanın Ortadoğu ve Kafkasya açılımını da Türkiye üzerinden yapmak istediğine değinen Özkul, “Biz köprü olacağız Deichmann için. Türkiye bölgesel üs oluyor. Ayrıca Türkiye’den yılda 5 milyon çift ayakkabı ve aksesuvar alıp ihraç ediyoruz” diye konuştu.

Türk kadını modada şampiyon

ATİLLA Özkul şu bilgileri verdi: “Almanya’da yaş ortalaması 42, Türkiye’de 28. Onlar rahat, biz ise biraz daha moda seviyoruz. Trendler genel olarak aynı. Biz Almanlardan daha trendiyiz. Göstermeyi seviyoruz. Türk kadını modada şampiyonlar liginde. Akdeniz ülkelerinde kadınlar topuk seviyor. Feminenlik seviyor. Seksiliği önemsiyor. Dünyada rahat ve konforlu giyim öne çıkıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!