750 milyon dolar sürünüyor

Güncelleme Tarihi:

750 milyon dolar sürünüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bürokratik çekişme yüzünden kalıcı konutlar gecikiyor

DÜNYA Bankası'nın depremzedelere konut yapımı için açtığı 750 milyon dolarlık kredi, bürokratik çekişmeler nedeniyle harekete geçirilemiyor. Bu nedenle kalıcı konutların gecikeceği belirtildi.

Depremden sonra 500 milyon doları kalıcı konutlar, 250 milyon doları da okul, hastane gibi üst yapı birimlerinin inşaası için Dünya Bankası tarafından açılan kredi sorunlarla boğuşuyor.

Bu krediyle ilgili ilk sorun hükümette yaşandı. Dünya Bankası, bu projenin Başbakanlık bünyesinde yürütülmesini talep etti.

Başbakan Bülent Ecevit de bu talebi kabul edince, MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, kendisinin by-pass edildiğini belirterek, tepki göstermişti. Ancak, Ecevit'in, projeyi yürütmekle Somuncuoğlu'nu görevlendirdiğini belirten yazısının Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) gitmesi sorunu çözümledi.

Buna rağmen, aradan bir ayı aşkın süre geçtiği halde projeye hiçbir hareketlilik kazandırılamadı. Bunun da Hazine Müsteşarlığı'nın ‘Marmara Depremi Kalıcı Konutları Yapımı’ işini TOKİ'nin yürüteceğini bildiren yazıyı göndermemesinden kaynaklandığı belirtildi.

Projenin ancak bu yazının TOKİ Başkanlığı'na gitmesiyle başlatılacağını kaydeden yetkililer gecikmenin, tamamen bürokratlar arasındaki çekişmeden kaynaklandığını savundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!