70 bin dilenciyi işadamı yaptık

Güncelleme Tarihi:

70 bin dilenciyi işadamı yaptık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 00:00

Mikrokredinin fikir babası olarak tanınan Bangladeşli Prof. Dr. Muhammed Yunus, ülkesinde 70 bin dilencinin, "Mikro kredi" programına sayesinde iş sahibi olduklarını açıkladı. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından düzenlenen, "Yoksulluğun Azaltılmasında Mikrokredinin Rolü ve Gerekli Hukuki Düzenlemeler" konulu konferans dün TBMM’de yapıldı.

Yunus, "Köy Telefon Programı" ile internet imkanına sahip cep telefonları temin edildiğini, bununla telefon hizmeti satıldığını anlattı. Yunus, halen bu şekilde çalışan 200 binden fazla "telefoncu bayan" olduğunu söyledi. "Fakirlik, sadece müzelerde yerini almalıdır" diyen Yunus, fakirliğin olmadığı bir dünya oluşturulabileceğine inancını dile getirdi.

İNSANLIĞIN ORTAK SUÇU: TBMM Başkanı Bülent Arınç, dünya kaynaklarının dengesiz dağılımı sonucunda ortaya çıkan yoksulluğu, "insanlığın ortak suçu" olarak değerlendirdi. Arınç, "Bugün maalesef ünlü bir düşünürün, ’Zenginlerin zevkleri, fakirlerin gözyaşlarıyla satın alınır’ sözleriyle çarpıcı şekilde ifade ettiği bir dünya manzarasıyla karşı karşıyayız" dedi.

20 BİN KİŞİYE ULAŞTI: AKP Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül de Türkiye’de mikrokredi uygulamalarından 3 bin 200 kişinin yararlandığını, bunların, aileleriyle birlikte 20 bin kişiye ulaştığını söyledi. Kredilerin geri dönüş oranının yüzde 100 olduğuna dikkat çeken Akgül, konunun kurumsallaşması için yasa teklifi hazırladığını hatırlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!