630 bin TL’ye yeni ‘düşler’

Güncelleme Tarihi:

630 bin TL’ye yeni ‘düşler’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2014 01:18

VODAFONE Türkiye Vakfı’nın Alternatif Yaşam Derneği işbirliği ile engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmak için hayata geçirdiği ‘Düşler Akademisi’nin ikincisi Kaş’ta hizmete girdi.

Haberin Devamı

12 ay açık olacak merkez için 20 yıldır ahır olarak kullanılan Çukurbağ İlkokulu, 630 bin liraya yenilendi. Vakfın Kaş’taki Düşler Akademisi’nde eğitim, sanat, spor ve rekreasyon alanlarında hizmet verilecek. Düşler Akademisi Kaş’ın faaliyete geçmesiyle, Vakfın Türkiye’deki en büyük sosyal sorumluluk projesi olan ‘Düşler Akademisi’ne yaptığı yatırım 3 milyon TL’yi oldu. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt “Daha iyi bir gelecek için iletişim teknolojileriyle Türkiye’de herkese ilham verme misyonuyla, Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması için yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Yatırım planımızın üç eksenini teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarımız oluşturuyor. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında yürüttüğümüz bu faaliyetlerimizle, bugün 3 milyonu aşkın insanın hayatına dokunuyor, toplumsal duyarlılıkların artmasını sağlayacak kanalları açıyoruz” dedi.

12 AY AÇIK KALACAK

Düşler Akademisi Kaş, Türkiye’nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olarak öne çıkıyor. 20 dönümlük arazide 20 yıl öncesine kadar Çukurbağ İlkokulu olarak kullanılan 70 yıllık binasının tarihsel ve doğal dokusu korunarak tadil edildi. Düşler Akademisi Kaş’ta 12 ay
engellilere hizmet verilecek. Türkiye’nin her yeri ve yurt dışından gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programlarının uygulanacağı Düşler Akademisi Kaş’ın öncelikli amacı, engelli bireylerin sosyal entegrasyonunu sağlayarak yaşam kalitelerini
kalıcı çözümlerle artırmak.

Haberin Devamı


Akıllı saat ile özgürlük

MERKEZ, inovatif çözümleri, bütünleşik uygulamaları ve gönüllü katılımcılarla hayata geçirdiği çalışmaları ile engelli bireylerin hayatında değer yaratmayı hedefliyor. Bunların başında saat olarak giyilebilen akıllı telefonlar geliyor. 20 dönümden oluşan Düşler Akademisi Kaş Merkezi’nde eğitim gören engelli bireylerin kullandığı saat olarak takılan akıllı telefonlar sayesinde öğrencilerin konumu haritadan takip edilerek, lokasyonları belirleniyor. Ayrıca gerekli durumlarda sahadaki engelli bireyler ile iletişime de geçilebiliyor. Düşler Akademisi Kaş Merkezi’nde hava durumuna bağlı olarak yönlendirilen akıllı sulama ve akıllı ev uygulaması kapsamında alanda enerji kullanımında tasarruf sağlayacak M2M uygulamaları da hayata geçiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!