61 ihracatçı birliğinde seçim heyecanı başladı TİM Başkanı “Futbol maçı gibi olmasın” dedi

Güncelleme Tarihi:

61 ihracatçı birliğinde seçim heyecanı başladı TİM Başkanı “Futbol maçı gibi olmasın” dedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 00:00

Türk ihracatçıları üyesi oldukları 61 farklı birlikte yeni yönetimlerini belirlemek için nisan ayı boyunca sandık başına gidecek. TİM’e bağlı bu birliklerde ‘yenilenen kanun’ sonrası ilk seçim olacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçılara seslenerek “Seçimleri futbol maçı havasına sokmayın” dedi.

Haberin Devamı

KRİZLİ 2009’da da iyi performans sergileyen ve 101 milyar dolar ihracat yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) bağlı yurt genelindeki ‘ihracatçı birlikleri’ni seçim heyecanı sardı. 4 yıllık başkan ve yönetim kurulunu seçecek 61 birliğe bağlı ihracatçılar 30 Nisan tarihine kadar sandık başına gidecek. Seçimlerin en hareketlileri yine İstanbul merkezli 16 birlikte yaşanacak. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, sandık başına gidecek ihracatçılara şu mesajı verdi: “Bu bir futbol maçı değil. Her şeyden önce sektörün kazanması önemli. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra herkes dostça ayrılmasını bilmeli. Herkes kendi sektöründe sonuna kadar beraber olmalı. Bu koltuklar kavga yeri değil hizmet yeri.”
İhracata seçim molası olmaz
Büyükekşi ayrıca, seçimlerin yapılacağı nisan ayında ihracat artışının yüzde 30 olmasını beklediklerini de ifade ederek “İhracatçılardan beklediğimiz bu seçim havasının centilmence geçmesidir. Burada kimin kazandığı önemli değil. Sektörün seçimden sonra ihracatla ilgili daha çok çalışması önemli. Sıkıntıların giderilmesi ve yeni projelere yoğunlaşması gerekiyor. İhracatta seçim molası olmaz. O yüzden seçimlerin yapıldığı nisan ayında da ihracat artış rakamlarımız hız kesmeyecek. Önümüzdeki ay ihracatta yüzde 30’luk artış bekliyoruz” dedi.
Seçime katılan para harcıyor
Seçimlere birliklere ek maliyet yüklemeyeceğini söyleyen Mehmet büyükekşi, şu bilgileri verdi: “Seçimler TİM merkezinde yapılacak. Bu nedenle birliklere ek maliyet yüklemeyecek. Sadece seçime katılan adayların bazı masrafları olacak. Seçim ofisleri kiralayıp misafir ağırlamak için adaylar para harcayaklar. Bu çok önemli bir hizmet yarışıdır. Hepimiz bu seçimi TİM’e yakışır şekilde yapmalıyız.”

Haberin Devamı

Altınbaş bırakıyor Koçak ve  Kamer’in yarışması bekleniyor

İSTANBUL’daki en çekişmeli seçimlerden biri de İMMİB’e bağlı İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği’nde yaşanacak. “Nöbet değişimi gerekiyor” diyerek başkanlığına veda edeceğini açıklayan İmam Altınbaş’ın yerine Koçak Gold Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Koçak’ın aday olabileceği konuşuluyor. Atasay Kamer’in yeğeni Mustafa Kamer’in de bu seçimlerde yeniden yarışa katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

İTHİB’de tansiyon yüksek

TANSİYONU yüksek seçimlerden biri de İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nde (İTHİB) yaşanacak. İTHİB’in mevcut başkanı İsmail Gülle yeniden aday olduğunu açıkladı. Gülle’nin tek rakibi Hazım Sesli olacak. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve Sesli Battaniyeleri’nin patronu Hazım Sesli, 2 bin 500’e yakın üyenin oy kullanacağı seçimlerde İsmail Gülle ile yarışacak.

Kahyaoğlu, Özer ile yarışacak

İSTANBUL Maden İhracatçıları Birliği’nin seçimlerinde de önemli bir yarış yaşanacak. Mevcut başkan Ali Kahyaoğlu’nun karşısına bu seçimde Alfa Mermer’den Mehmet Özer’in çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Elmas bırakıyor

İSTANBUL Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Elmas, bu seçimlerde yeniden aday olmayacak. Başkanlık için Tadım Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Er ve Ekmekçioğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekmekçioğlu’nun yarışması bekleniyor.

Tever’e rakip çıktı

İSTANBUL Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever’e iki rakip çıktı. Akademi Ofset’ten Mehmet Karasu’nun Tever’in en büyük rakibi olacağı belirtiliyor. Karasu seçim için kendi listesini hazırlamaya başladı.

Kaya, Öztiryaki’nin karşısına çıkıyor

İMMİB’e bağlı İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nde de seçim yarışı kızışacak. Tahsin Öztiryaki’nin yeniden aday olacağı seçimde, Kayalar Endüstriyel Mutfak’ın sahibi Fikret Kaya rakip aday olacak. İki yıl önceki seçimlerde de Öztiryaki’ye karşı liste hazırlayan Kaya’nın bu kez başarılı olup olamayacağı merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!