60 bin kişilik sınavı ÖSYM’ye

Güncelleme Tarihi:

60 bin kişilik sınavı ÖSYM’ye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ‘ilgili' kuruluşu olan, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne (TKKMB) alınacak 1011 kadro için açılan sınava 60 bin kişi başvurunca, 12 Ocak'ta illerde yapılacak sınav, ÖSYM'ye yaptırılmak üzere 30 Ocak'a ertelendi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, TKKMB'nin doğrudan bakanlığına bağlı olmayıp ‘özerk' bir kuruluş olduğunu savunarak, ‘‘Personel alımı ve sınava karar veren de özerk yönetim kurullarıdır. Ancak, şu kadarını söyleyeyim; yazılı sınav Ankara'da yapılacak olsaydı, 60 bin başvruu 160 bin olurdu. Herkes kendi bölgesinde sınava girsin, daha fazla masraf yapmasın diye bölgeler seçildi'' diye konuştu. Taşar, kamuoyuna da yansıyan sınav başvuruları sırasındaki izdihamı görünce, TKKMB yöneticilerine ‘‘Sınavı ÖSYM'ye yaptırın telkininde'' bulunduğunu bildirdi.

TKKMB Genel Müdürü Hasan Kaya da, önce bölgelerde kendilerinin oluşturacağı sınav komisyonlarınca yazılının yapılması, yazılıyı kazananların mülakatlarının ise Ankara'da yapılması kararı aldıklarını anlattı. Ancak, aşırı başvuru ve başvuruda yaşanan izdihamları görünce 12 Ocak'ta bölgelerde yazılısı yapılacak sınavı ertelediklerini anlattı. Yine bölgelerde ÖSYM'ye yaptırmak üzere 30 Ocak'a erteledikleri sınavla ilgili salon sorununu da bu tarihe kadar çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Kaya, Refahyol döneminde 90 bin kişinin başvurusu ile yapılan ‘Şaibeli SSK sınavı' anımsatınca ise benzeri bir yanlışlığın yapılmaması için, ÖSYM yolunu seçtiklerini bildirdi.

Önceki gün saat 17.00'de başvuru süresi son bulan sınav için adayların yaklaşık 10 milyon lira harcadığı öğrenildi. TKKMB yetkilileri ise kendilerinin sadece masraf karşılığı 3 milyon lira aldıklarını diğer masrafları bilmediklerini öne sürdüler. Ancak, buna ilaveten adayların sabıka kaydı için en az 350 bin, ikametgah ilmuhaberi için 400 bin, fotoğraf için 1.2 milyon olmak üzere toplam en az 5 milyon harcama yaptıkları belirlendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!