5G ihalesi için kritik çağrı

Güncelleme Tarihi:

5G ihalesi için kritik çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 07:00

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şirket olarak 5G ihalesinin bir an önce yapılmasını istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Süel “İhalenin kısa vadede olmaması durumunda, sektörün ihtiyacı olabilecek bazı frekansların operatörlere geçici veya uzun süreli tahsisinin gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu. 23 Nisan’a özel düzenlenen ve 10 ülkeden çocuğun şarkıları ile şarkıcı Nil Karaibrahimgil’e 5G teknolojisi ile eşlik ettiği stadyum konseri etkinliği öncesi konuşan Hasan Süel, “Türkiye’nin 5G’ye geçiş sürecine sadece bir teknoloji evrimi olarak bakmamak gerekiyor. Daha geniş bir pencereden bakarsak, tam anlamıyla dijitalleşmiş bir ülke olma yolunda atılan önemli bir adım. Biz 5G ihalesinin bir an evvel yapılmasını önemsiyor ve istiyoruz. Bu anlamda spektrum kaynaklarının yatırımı teşvik eden yetkilendirme süreçleri ile tahsis edilmesinin çok kritik olduğunu düşünüyoruz. İhalenin kısa vadede olmaması durumunda, sektörün ihtiyacı olabilecek bazı frekansların operatörlere geçici veya uzun süreli tahsisinin gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 KAT DAHA YÜKSEK HIZ

Vodafone’un dünya genelinde 80’i aşkın ülkede 200’ün üzerinde ticari 5G şebekesini kullanıma sunduğuna işaret eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Meltem Bakiler Şahin ise “Bu ülkelerde yapılan ilk uygulamaların özellikle dikey sektörlerde üretim ve otomasyon, oyun ve eğlence, ulaşım ve sağlık alanlarında yoğunlaştığını görüyoruz. Ancak, önümüzdeki dönemde şu an belki bilmediğimiz daha birçok alanda yeni uygulamalar göreceğiz. 5G, kullanıcı deneyimi açısından 4.5G’ye göre daha güçlü ve etkin alternatifler sunan bir teknoloji” şeklinde konuştu. Şahin açıklamasının devamında “5G teknolojisinin sunduğu düşük gecikme süreleri, güvenilirlik ve yüksek hızlar ile mevcut bağlantı hizmetlerinin ileri seviyelere taşınması ve gerçek zamanlı olması mümkün hale gelecek. Türkiye’yi dijitalleşme liginde hızlı adımlarla tırmandıracak olan 5G uygulamaları, şimdiden mevcut şebekemiz üzerinde çalışmaya başladı. Yeni nesil 5G teknolojimizle müşterilerimiz için 10 kata kadar daha yüksek hız, daha fazla bağlantı sayısı ve daha düşük gecikme süresi sağlayabileceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!