580 milyon liraya elektronik ceket

Güncelleme Tarihi:

580 milyon liraya elektronik ceket
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİZÜSTÜ bilgisayarlar ve elde taşınabilen elektronik not defterleriyle başlayan taşınabilir (portable) elektronik devrinden sonra şimdi de ‘‘giyilebilir elektronik’’ dönemi başladı. Hollanda'nın elektronik devi Philips ile Amerikan blucin üreticisi Levi Strauss&Co tarafından ortaklaşa üretilen elektronik ceketler önümüzdeki aydan itibaren Avrupa'daki mağazalarda satışa sunulacak. İçinde cep telefonu, internetten müzik indirebilme özelliğine sahip MP3 müzikçaları, kulaklığı ve uzaktan kumanda aleti bulunan su geçirmez ceketlerin satış fiyatının 900 dolar (580 milyon lira) olacağı öğrenildi. Elektronik ceketin önce Paris, Londra ve Milano'daki Levi Strauss mağazalarında satışa sunulacağı bildiriliyor.

Cekete monte edilen bu cihazlar sayesinde kullanıcı kolundan telefon edebilecek, ceket düğmelerine basarak müzik dinleyebilecek yada ses ayarı yapabilecek. Ceketin, cep telefonu sisteminin uyumsuzluğu nedeniyle yakın gelecekte ABD'de satılamayacağı bildiriliyor. Avrupa ülkeleri cep telefonunda GSM sistemini kullanırken Amerika'da bu sistem henüz yaygınlaşmadı.

Aynı fikirden yola çıkan başka firmaların ise pile ihtiyaç bırakmayan ve güneş enerjisiyle çalışan hücrelere sahip tişörtleri piyasaya çıkarmaya hazırlandıkları bildiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!