55 kuruşa helva 65 kuruşa baklava

Güncelleme Tarihi:

55 kuruşa helva 65 kuruşa baklava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kuruluşun 90'ncı yılını kutlayan Koska Helvacısı, ürünlerini 1930'ların fiyatlarıyla sattı. Helva ve şekerparenin kilosunu 55 kuruştan, baklavanın kilosunu 65 kuruştan, tulumba tatlısı, lokma ve şam tatlısının kilosunu 45 kuruştan satan Koska Helvacısı'nın Beyazıt mağazası, müşterilerin hücumuna uğradı.

Koska Helvacısı, 90'ncı yaşını ilginç bir yöntemle kutladı. 1900'lü yıllarda Denizli'de temeli atılan Koska Helvacısı, kuruluş yıldönümü nedeniyle, kilogram fiyatları 600 bin lirayla 1 milyon 500 bin lira arasında değişen ürünlerini, 1930'lu yılların fiyatlarıyla satışa sundu. Helva ve şekerparenin kilosunu 55 kuruştan, baklavanın kilosunu 65 kuruştan, tulumba tatlısı, lokma ve şam tatlısının kilosunu 45 kuruştan satan Koska Helvacısı'nın Beyazıt mağazası, müşterilerin hücumuna uğradı.

Koska Helvacısı Merter Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Dindar, düşündüklerinden çok fazla ilgi gördüklerini dile getirerek, bine yakın talep aldıklarını, toplanan paraları hatıra olarak saklayacaklarını söyledi.

Anadolu'nun birçok yerinde ve yurtdışında satış mağazaları bulunduğunu belirten Dindar, Almanya, Türk cumhuriyetleri, Rusya Federasyonu, Amerika, Kanada ve Avusturalya başta olmak üzere yurtdışına satış yaptıklarını kaydetti.

YENİ TESİSLER

Her yıl yüzde 25 artan talebi karşılamak amacıyla, 14 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek olan Avcılar'daki yeni tesislerine taşınacaklarını ifade eden Dindar, ‘‘250'ye yakın çalışanı ve teknolojinin getirdiği imkanlardan yararlanarak kapasitesini artıran firmamız, bugün dört kıtaya ihracat yaparak ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlamaktadır’’ dedi.

Dindar, yeni çeşitlerin piyasaya sürüleceği 1998 yılında çalışma şartlarını iyileştirici birtakım uygulamalar da yapacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!