54 saat uykusuz projeler geliştirdiler

Güncelleme Tarihi:

54 saat uykusuz projeler geliştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 12:44

Çarpıcı fikri olan girişimcilerin 54 saat içinde iş fikirlerini şirketleşme aşamasına getirdiği Startup Weekend yarışmasının İstanbul ayağı, Özyeğin Üniversitesi ve Microsoft Türkiye ana sponsorluğunda 27-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen yatırımcı, girişimci ve akademisyenlerinden oluşan jürinin tercihi ilk yılında 2,5 milyon TL hedefleyen ‘Office Space’ oldu.

Yarışmada, amatör sanatçıların önünü açacak, IMDB’nin müzik dikeyine uygulanmış hali olan Armood.com ikinci seçilirken, konum tabanlı anonim görüntülü sohbet hizmeti Talkdme.com üçüncü geldi.

Yarışmada ilk üçe giren tüm projeler, şimdi Girişim Fabrikası Boot Camp’te iş dünyasına adım atmaya hazırlanıyor.  

Office Space kazandı

Startup Weekend’de birinciliği, aralarında üniversite öğrencileri ve girişimcilerin bulunduğu 7 kişilik bir ekip tarafından yaratılan “Office Space” adlı proje kazandı. Uykusuz geçen zorlu maratonun sonunda, amatör sanatçıların önünü açacak, IMDB’nin müzik dikeyine uygulanmış hali olan Armood.com ikinci seçilirken, QR kod kullanan konum tabanlı anonim görüntülü sohbet hizmeti Talkdme.com yarışmada üçüncü geldi.

Haberin Devamı

Girişimcileri destekleyen girişim ödül getirdi

Gençler, Startup Weekend’de cuma günü bir araya gelerek, iş fikirlerini hayata geçirmek için çalışmaya başladılar. 54 saat boyunca aralıksız ve neredeyse hiç uyumadan çalıştıktan sonra pazar günü projelerini jüri ve izleyicilere sundular. Office Space projesi yenilikçi ve özellikle genç girişimcilere profesyonel bir ortamda çalışma imkanı sağlama yaklaşımıyla, büyük beğeni kazandı. Proje, iş fikri olan ama çalışacak işyeri olmayan ya da işyeri açma imkanı bulunmayan girişimcileri, ofislerinde boş yeri olan iş sahipleriyle buluşturmayı amaçlıyor. Office Space projesi sayesinde iş sahipleri, kendi ofislerindeki boş alan ve masaları genç girişimcilere cüzi bir ücret karşılığında kiralayabilecekler. Projenin hem girişimcilere sağlayacağı networking olanakları hem de sektörler arası sinerji yaratılması anlamında önemli bir katma değer oluşturacağı belirtiliyor. Office Space projesini yaratan genç ekip, ilk yıl içerisinde 5.000 kişiye hizmet vererek 2,5 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

“Girişimcilikte önemli olan fikir değil, uygulama”

Açılış konuşmaları Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut ve Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Melek Pulatkonak tarafından yapılan yarışmanın startını ise Startup Weekend’in yaratıcısı ve Kurucu Ortağı Clint Nelson verdi. Prof. Dr. Erhan Erkut konuşmasında girişimciliğin hem Türkiye hem de dünya için önemine dikkat çekti ve “Dünyada işsizlik yüzde 50’nin üzerinde. Buna karşın büyük ve köklü şirketler neredeyse hiç yeni istihdam yaratamıyor. Girişimcilik, dünya ekonomisi için tek yol” dedi. Prof. Dr. Erkut, yarışmaya katılan genç girişimcilere Özyegin Üniversitesi'nin Girişimcilik yüksek lisans programını önerdikten sonra, şu tavsiyelerde bulundu: “Fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin, çünkü büyük bir ihtimalle aynı fikir zaten başkalarının da aklında.  Ayrıca siz fikrinizi hayata geçirene kadar birkaç defa değişecek.  Girişimcilikte önemli olan fikir değil, uygulama.  Azimli ve hızlı çalışan sonuca varır.  Paylaştıkça fikrinizi geliştireceksiniz ve belki doğru ortakları da bularak hedefinize yaklaşacaksınız.”

Haberin Devamı

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Melek Pulatkonak ise “Microsoft Türkiye olarak, ülkemizin bilişimi çok tüketen ülkeler arasından çıkıp en çok üretenler arasına geçmesinin şart olduğuna inanıyoruz. Bu inancımız doğrultusunda da pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Türkiye ekonomisinin sürekli büyümesi için özellikle girişimcilerin desteklenmesine çok inanıyoruz. Türkiye ve dünyada 3’üncü yaşını kutlayan BizSpark programımız ile girişimcilere teknoloji desteği vererek onların hızla gelişmelerini ve rekabetçi olmalarını hedefliyoruz. Grupanya, Trendyol, Pabbuc.com gibi başarılı BizSpark mezunlarımız bu anlamda verdiğimiz desteklerin en güzel örneklerinden. Aynı şekilde Açık Akademi projemiz ile de özellikle uygulama pazarında kendine bir yer edinmek isteyen ve bu ekonominin Türkiye’ye gelmesini sağlamak isteyen girişimcilere destek vermeye devam ediyor. Start-up Weekend boyunca bir arada olduğumuz genç ve girişimci ruhların Türkiye’yi bir sonraki adıma taşıyacak yeni bir neslin temsilcisi olduklarına inanıyorum,” diye konuştu.

Haberin Devamı

Global girişimcilik deneyimi

Dünyada 2007 yılından beri düzenlenen Startup Weekend, aralarında New York, Washington DC, Toronto, Hamburg’un bulunduğu pek çok şehirde gerçekleşiyor. Bu ülkelerin en yetenekli girişimcileri, yöneticileri, pazarlamacıları, tasarımcıları ve yeni bir şirket kurmayı arzu eden girişimcilerini bir araya getiren Startup Weekend’in İstanbul ayağında, katılımcılar uluslararası bir deneyim yaşama fırsatı buldu.

Yarışmanın galipleri hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı yakaladı

Startup Weekend İstanbul’da ilk üçe giren ekipler Girişim Fabrikası Boot Camp’e doğrudan dahil edilerek, iş fikirlerini gerçeğe dönüştürme yönünde büyük bir fırsat elde ettiler. Ayrıca bu üç takıma Microsoft tarafından birer Windows Phone ve üçer adet Webrazzi StartUP Summit bileti hediye edildi. Girişim Fabrikası Boot Camp’e dahil edilen ekipler iki haftalık bir kampa alınacaklar.

Haberin Devamı

İş dünyasının ünlü girişimcileri ve akademisyenler Startup Weekend’de bir araya geldi

Startup Weekend’de ilk üçe giren projeler, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Melek Pulatkonak, 212VC Kurucu Ortağı Numan Numan, Promoqube Kurucusu Özgür Alaz, Golden Horn Ventures ve TIMAR Ventures Kurucu Ortağı Mehtap Özkan, Embryoniks Koordinatörü Taylan Demirkaya, PayPal Türkiye Ülke Kurucusu Kıvanç Onan, Endeavor Türkiye Girişimci Seçim ve Hizmetler Müdürü Aslı Kurul Türkmen, METU-Tech-BAN Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Yalçınoğlu ve Enkuba Kurucu Ortağı Pınar Kapralı Görsev gibi girişim ve akademi dünyasının önde gelen isimleri tarafından seçildi.

Haberin Devamı

Üç gün boyunca kendi girişimcilik deneyimlerini, teknik ve akademik bilgilerini paylaşarak gençlerin iş kurmalarına yardımcı olan mentorlar arasında da yine önemli isimler vardı. Microsoft Bölge Direktörü ve Deveload Kurucusu Daron Yöndem, I-Con Genel Müdürü Kerem Özsü, Dakick.com Kurucusu Serkan Ünsal, Kodcu.com Kurucusu Altuğ Bilgin Altıntaş, 8digits Kurucusu Umut Gökbayrak, Tahincioğlu Holding İş Geliştirme Müdürü Bora Yılmaz, Embryonix - Girişimci Geliştirme ve Yatırımcı Bulma Merkezi Direktörü Taylan Demirkaya, Userspots Kurucusu Mustafa Dalcı, WeDecide Satıştan Sorumlu Kurucu Ortağı Kutlu Kazancı, Enkuba Kurucu Ortağı Ufuk Kayserilioğlu ve Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin ile Girişimcilik Merkezi Süpervizörü Jason Lau, yarışmacıların başarılı olması için onlarla birlikte çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!