51 yıllık İtalyan firmayı aldı

Güncelleme Tarihi:

51 yıllık İtalyan firmayı aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 00:21

Ece Holding, banyo sektöründe faaliyet gösteren 51 yıllık İtalyan firması ISVEA’yı satın aldı.

Haberin Devamı

İnşaat malzemeleri sektöründe hem üretici hem de distribütör olarak yer alan ECE Holding, İtalyan ISVEA'yı Türkiye'ye getiriyor. 2012 yılında başlayan satış görüşmeleri bugün Roma’da gerçekleşen imza töreni ile anlaşmayla sonuçlanmış oldu.

ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ISVEA markası ile Türk girişimciliği ve yaratıcılığını İtalyan tasarım ve fonksiyonelliği ile buluşturduklarını söyledi. ISVEA'nın tamamen yeni bir ekip ve dağıtım kanalı ile faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Çenesiz, " 5 yıl içerisinde lüks banyo segmentinden yüzde 10 oranında pay almayı hedefliyoruz. Türkiye faaliyetleri yeni kurulan ISVEA EURASİA A.Ş. tarafından yürütülecek ISVEA’nın İtalya’daki merkezi ise Milano’da olacak. ISVEA’yı İtalya’dan satın alarak her iki anlamda da ‘çizmeyi aşmış’bulunuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

1962 YILINDA KURULDU

1962 yılında Angelucci ailesi tarafından Italya’da Roma’ya 200 km. uzaklıkta Eusanio del Sangro’da vitrifiye seramik banyo ürünleri fabrikası olarak kurulan ISVEA, 1962-1970 yılları arasında ICA Industria Ceramica Abruzzese şirket unvanı ile faaliyette bulundu. 1970 yılından itibaren yönetimin ailenin ikinci kuşağına geçmesiyle CERAMICA ISVEA unvanı ile faaliyetlerine devam etti. 1990’lı yılların ortasından itibaren sadece vitrifiye banyo seramikleriyle sınırlı kalmayan ISVEA, toplam banyo çözümleri kavramıyla banyo dolapları, armatürler ve akrilik ürünleri de ürün portföyüne kattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!