50 bin araçlık park 400 milyon Euro ciro

Güncelleme Tarihi:

50 bin araçlık park 400 milyon Euro ciro
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 01:30

Türkiye’nin en büyük operasyonel filo kiralama şirketi olan Intercity, otomotivdeki olumsuzluklara rağmen 2014 yılında araç parkını 35 binden 50 bine, cirosunu ise 250 milyon Euro’dan 400 milyon Euro’ya çıkartmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

35 bin araç, yüzde 25’lik pazar payı ve 250 milyon Euro’yu aşan ciroya sahip Intercity, 750 milyon Euro’yu aşan aktif büyüklüğü ve 400’e yakın çalışanıyla Türkiye’nin en büyük operasyonel filo kiralama şirketi konumunda. Intercity’nin patronu Vural Ak, mayıs ayından bu yana Türkiye’de döviz kurunda büyük değişikliklerin yaşandığını belirterek, “Bu da açık pozisyonu olan şirketler için iyi sonuçlar doğurmadı. Şirketimiz yönetimi öngörülü davranarak aldığı erken önlemlerle risk yönetiminde başarı sağladı. Ekonomik zorlukların olduğu ve sektördeki rekabet ortamının arttığı bir ortamda Intercity yukarıda belirttiğimiz finansal verilere ulaşmayı başardı ve 2013 yılını, geçen sene koyduğu hedefleri aşarak kapattı” dedi.

BÜYÜMEYE DEVAM

Bu yıl otomotivdeki daralmanın Intercity’i etkileyeceğini düşünmediğini kaydeden Ak şunları söyledi: “Intercity’nin 2014 yılındaki öncelikli hedefleri firmanın filo büyüklüğünü 50 bin araç seviyelerine yaklaştırmak, ciro büyüklüğünü 400 milyon Euro üzerine çıkarmak ve sahibi olduğu Intercity İstanbul Park’ı bir otomotiv, ticaret, eğitim ve eğlence merkezi haline getirmektir. Yapılanmamızda herhangi bir değişiklik olmayacak fakat insan kaynakları ve teknolojik alt yapı yatırımlarımız devam edecek.

Haberin Devamı

365 YAŞAYAN TESİS

Intercity Istanbul Park’ta 2014’te Türkiye’nin en büyük yarış pistinin, oto pazarının, 2’inci el araç satış merkezinin, off road parkurunun, sürüş okulunun açılışları yapılacak. Bu saydığımız tesislerin yanında ziyaretçilerin memnuniyetini sağlamak için birçok eğlenceli aktivite, yemek, dinlenme ve alış veriş için tasarlanmış mekanlar bulunacak. Intercity İstanbul Park 365 gün yaşayan ve yaşatan bir tesis haline gelecek.”

400 pilot yetiştirecek

İSTANBUL Park’taki sürüş okulu hakkında da bilgi verden Vural Ak, “Otomobil markalarıyla da ortaklıklar yaparak senede 400 pilot yetiştirmeyi ve bu pilotların kullandığı araçlarla yıl boyunca devam edecek olan tek marka kupaları düzenlemeyi planlıyoruz. Uluslararası yarış organizasyonlarını da birer birer Türkiye getirmeye başladık. 2014 yılı içerisinde Mayıs ayında Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası, Ekim Ayında Ferrari Formula 1 Yarış Günleri ve katılımcılar arasında Ken Bloc’un da yer alacağı FIA Dünya RallyCross Şampiyonası yapılacak. Bu yarışlara yenileri eklendikçe motor spor severlerini bilgilendiriyor olacağız”

Haberin Devamı

Intercity’nin avantajları

Şirketinizden sermaye ya da kaynak çıkışı olmaz.
Pazarlık yapmadan indirim alırsınız.
Hızlı ve sorunsuz teslimattan yararlanırsınız.
Aylık ödemelerde sürpriz yaşamazsınız.
Vergiden tasarruf sağlarsınız.
Sigortayla ilgilenmenize gerek kalmaz.
Periyodik bakım ve onarım masrafı ödemezsiniz.
Lastikle ilgilenmenize gerek kalmaz.

50 bin araçlık park 400 milyon Euro ciro
Ekstra personele ihtiyacınız olmaz.
Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemezsiniz.
Araç muayene takibini yapmazsınız.
HGS işlemleriyle uğraşmazsınız.
Trafik ve kaçak geçiş cezalarını takip etmezsiniz.
Yakıt israfı yapmazsınız.

Kiralama yapan şirketler büyür

INTERCITY’nin patronu Vural Ak, kur ve ÖTV’deki artışın araç alış fiyatlardının önemli ölçüde artmasına neden olduğunu belirterek, “İşletmelerin sermayelerini araç satın almak yerine kendi işlerinde kullanmaları artık daha da önemli bir hale geldi. Şirketler, araç satın almak için kullanmadıkları kredileri, büyümek için kullanabilirler. Kira ödemeleri, şirket bilançolarında pasifte yer almadığı için şirketlerin kredi imkânları hiçbir şekilde etkilenmez. Özetle, operasyonel filo kiralama satın alma ile karşılaştırıldığında işletmelere para kazandırır, araç alımlarında kullanacak paranın şirketlerin esas işlerinde kullanmasına, işin büyütülmesine olanak tanır. Şirketlere gelir yaratmayacak bir aktifin (otomobil gibi) şirket bilançosunda yer almasına izin verilmemiş, şirket sermayesi azaltılmamış olur.
2. el değerini düşünmezsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!