5.vites

Güncelleme Tarihi:

5.vites
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Daihatsu dört modelle yeniden Türkiye'de

Japon Daihatsu otomobilleri uzun bir sessizlikten sonra yeniden Türkiye'de. Daihatsu'nun Türkiye Distribütörü Toksan Dış Ticaret, uzun sessizlik dönemini bozarak, birbiri ardına yeni modelleri satışa sundu. Daihatsu'nun Applause, Charade, Gran Move ve Terios modellerinin satışına başladı. Japonya'da aile tipi orta ve küçük boy otomobillerde lider marka olan Daihatsu, 2000'li yıllarda ‘‘Compact’’ otomobil yapımcısı olmak için atağa geçti. Daihatsu Charade'nin 1.3 ve 1.5 lt. motorlu sedan ve hatcback modelleri bulunuyor. Applause, Daihatsu'nun lüks modeli olarak dikkati çekerken, Gran Move büyük nüfuslu aileler için çözüm getiriyor. Daihatsu'nun 4x4 Terios modeli ise hem hafta içinde hem de haftasonunda kullanıma uygun bir araç.

Suzuki, Vitara'yı yeniledi

Suzuki'nin yenilenen 4x4 aracı Grand Vitara, Nisan ayından itibaren dünya ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunulacak. Tokyo Motor Show ve Cenevre Motor Show'da tanıtımı yapılan Grand Vitara'nın, 2.0 lt. ve 2.5 lt. motor seçenekleri bulunuyor. Şehirde ve şehir dışında her türlü yol koşuluna uygun olan Suzuki Grand Vitara, otomobil konforuna sahip. Yuvarlatılmış dış hatlarıyla daha çekici bir görüntüye kavuşan Grand Vitara'nın en büyük özelliklerinden biri konforu... Grand Vitara, yenilenmiş süspansiyon sistemiyle

darbeleri yansıtmıyor. Zorlu arazi koşullarında bile, sürücüsüne lüks bir otomobille otoyolda gidiyormuş hissi veriyor. Zorlu yol şartlarına bana mısın demeyen Grand Vitara, yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Grand Vitara'nın diğer bir başka özelliği de güçlü motoru. Grand Vitara'nın 2.0 lt. motor versiyonlu modeli 128 beygir (ps) gücüne sahipken, 2.5 lt. motor versiyonlu modelinin beygir gücü ise 144 (ps). Suzuki Grand Vitara'nın Türkiye'deki satış fiyatının 10 milyar civarında olması bekleniyor.

VW Blair'den, BMW de Charles'dan torpilli

FRANKFURT

İKİ Alman otomotiv devi İngiliz Rolls-Royce için kapıştı. Volkswagen ile BMW, dünyaca ünlü İngiliz otomobil firmaları Rolls-Royce ile Bentley'i satın alabilmek için kıyasıya yarışa girdiler. VW ve BMW bu yarışta ünlü isimleri de aracı olarak kullanıyorlar. VW, Yönetim Kurulu Üyesi Gerhard Schöder vasıtasıyla İngiltere Başbakanı Tony Blair'in desteğini alırken, BMW'nin ise Prens Charles ve bazı asilzadeleri aracı yaptığı belirtiliyor. VW ve BMW geçen hafta Rolls-Royce ve Bentley'in

sahibi Vicker'a teklif verdiler. VW, Vicker'in tahmin ettiği satış fiyatından 170 milyon dolar daha fazla 820 milyon dolar (196 trilyon lira) teklif verdiği öne sürülüyor. BMW'nin de VW'den daha yüksek bir teklif verdiği tahmin ediliyor. Ancak miktar gizli tutuluyor. Focus dergisinin İngiliz firmasından elde ettiği bilgilere göre ise, BMW'nin teklifinin VW'ye göre daha yüksek olması dolayısıyla VW'ye göre daha avantajlı durumda olduğu belirtildi. VW ile BMW'nin yanısıra iki İngiliz yatırımcının daha talip olduğu satış ile ilgili kararın en geç iki hafta içinde açıklanacağı belirtiliyor.

İstanbul'dan motosiklet rüzgarı geçti

İSTANBUL'da düzenlenen Motosiklet ve Bisiklet Fuarı, motosiklet meraklılarının akınına uğradı. Fuarda, aralarında Harley Davidson, Titan, Kawasaki, Kymco marka skuterlar olmak üzere birçok markanın motosikletleri sergilendi. Bu yıl 95'inci yılını kutlayan Harley Davidson, fuarda 95'inci yıl özel modellerini sergiledi. Harley Davidson'un Türkiye temsilcisi Efsane Motor, motosikletlerin yanı sıra fuarda giysi ve aksesuarları tanıttı. İsimlerini Arizona çölününün zor şartlarına uyum sağlamış hayvanlarından alan Titan'ın sekiz değişik modeli de fuarda sergilendi. Türkiye'de birinci yılını dolduran Titan'ın Türkiye temsilciliğini Artepe A.Ş. yapıyor. Kawasaki ve Aprilia motosiklet ve skuterların Türkiye temsilcisi olan Metro Motorlu Araçlar Ticaret'te fuarda yeni modellerini tanıttı. Silkar Otomotiv de, fuarda Kymco markasıyla ithal ettiği skuter motosikletleri tanıttı. Silkar, 2 ve 4 zamanlı 100 ve 125 cc'lik Kymco Skuter'ları ithal ediyor.

Cenevre'yi 4 bin gazeteci izledi

AVRUPA'nın Frankfurt ve Paris'ten sonra üçüncü büyük, dünyanın ise sayılı fuarları arasında yer alan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı. 68'incisi düzenlenen bu yılki fuarı 680 bin 356 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 5.2 arttı. Fuarı ziyaret edenlerin yüzde 40'ı İsviçre dışından geldi. 33 ülkeden 280 firmanın 1020 ürününü sergilediği fuara, gazetecilerin ilgisi de büyük oldu. Fuarı 60'dan fazla ülkeden 4 bin 200 gazeteci izledi. Yüzyılın Cenevre'deki son otomobil fuarı 11-21 Mart 1999 tarihleri arasında düzenlenecek.

OTO KISALAR

NISSAN'dan Onkoloji Vakfı'na destek... Nissan Onkoloji Vakfı Yeniköy Polikliniği'ne bir Panelvan bağışladı. Nissan'ın bu aracı, özellikle rahatsızlıkları nedeniyle tedaviye gelemeyen hastaların evlerine hizmet götürmek amacıyla kullanılacak.

RENAULT Kangoo Express'in ‘‘Oğlum Ahmet’’ adlı reklam filmi Mehmet İkbal'in yönetiminde Yorum.Publicis tarafından İstanbul'da çekildi. Filmde Hasan Hüseyin Karabağ, İsmail Düvenci ve Mehmet Beyan rol aldı.

CİTROEN Türkiye Distribütörü Baylas Otomotiv, Bayram öncesinde yeni bir kampanya başlattı. 6 Nisan'a kadar sürecek kampanyada otomobil alanlar 20 bin kilometre ve 1 yıl süreyle periyodik bakımlardaki yedek parça ve işçilik hizmetlerinden ücretsiz faydalanacaklar.

BRİDGESTONE'un uzun çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı Uni-T teknolojisi ile ürettiği yeni lastiği Türkiye'de. Uni-T teknolojisiyle üretilen lastikler sessiz ve konforlu bir sürüş, dayanıklılık, manevra yeteneği ve yakıt ekonomisini birarada sağlıyor.

ZIEBART Tıdy Car Türkiye zinciri büyüyor. Otomobillerin kaporta, boya ve iç mekanını koruyan, teknolojik ürün ve sistemlerle detaylı temizliğin yanısıra, oto aksesuarları uygulaması yapan Ziebart Tidy Car Türkiye'deki istasyon sayısını 14'e yükseltti. Ziebart, hizmetleri arasına araç içi ahşap görümünlü kaplamaları da ekledi.

DÜNYADAN OTO

VOLVO'ya bir ödül de Japonlardan geldi. Volvo S40'ın Avrupa'da sınıfının ‘‘en güvenli otomobili’’ seçilmesi ile Volvo V40'ın İtalya'da ‘‘en güzel station modeli’’ seçilmesinden sonra, Volvo'nin bu iki modeli Japonya'da ‘‘Yılın İthal Otomobili’’ ödülüne layık görüldü.

BRİDGESTONE'un lastikleriyle desteklediği McLaren-Mercedes takımı, 1998'in Formula 1 Dünya Şampiyonası ilk ayağını oluşturan Avusturya Grand Prix'sinde çifte zafer kazandı. Mika Hakkinen ve David Coulthard'ın birincilik ve ikinciliği paylaştığı bu yarış, Bridgestone'un ilk Formula 1 zaferi oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!