5 müzayede 2 milyar $

Güncelleme Tarihi:

5 müzayede 2 milyar $
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 21:58

SANAT eserlerine ilgi duyanların gözü geçtiğimiz hafta ABD’nin New York kentindeydi. 3 farklı müzayede evinde düzenlenen 5 açık arttırmada birçok rekor kırıldı.

Haberin Devamı

13 Kasım haftasında New York’ta bulunan Christie’s, Sotheby’s ve Phillips müzayede evlerinde Leonardo da Vinci’den Pablo Picasso’ya, Vincent Van Gogh’dan Andy Warhol’a kadar birçok ünlü sanatçının eserleri yeni sahipleriyle buluştu. Bu 3 farklı müzayede evinde 5 açık arttırmada yaklaşık 2 milyar dolar hasılat elde edildi.

LEONARDO’YA BÜYÜK İLGİ

Açık arttırmalar arasında en çok ilgiyi Christie’s Müzayede Evi’ndeki satışlar gördü. Bu müzayede evinde 2 günde 1.4 milyar dolarlık satış gerçekleşti. Leonardo da Vinci’nin “Salvator Mundi” adlı tablosu öne çıkarken, eser 450 milyon dolara alıcı bularak şimdiye kadar bir açık artırmada en yüksek fiyata satılan sanat eseri oldu. Bu eser 1958 yılında ise gerçek olmadığı tartışmaları nedeniyle 60 dolara el değiştirmişti. Eserin orijinalliği halen tartışılırken Christie’s Müzayede Evi, o gün toplamda 785.9 milyon dolarlık satışa ulaştı.

Haberin Devamı

FORMULA 1 ARACI

Sotheby’s Müzayede Evi’nde ise geçtiğimiz hafta düzenlenen açık arttırmalarda toplam 579.8  milyon dolarlık satış gerçekleşti. 2 farklı günde gerçekleşen müzayedelerde ise en çok ilgi gören Marc Chagall’ın eseri “Les Amoureux” oldu. Bu eser 1928’den beri aynı ailede bulunuyordu ve 28.5 milyon dolara satıldı. Müzayede evinde 7 kez Formula 1 şampiyonluğu bulunan Schumacher’in Ferrari takımıyla 2001 Monaco Grand Prix’sini kazandığı araç 7 milyon 504 bin dolara satılarak bugüne kadar en yüksek fiyata alıcı bulan Formula 1 aracı oldu.

RED HOUSE ESERİ

Phillips Müzayede Evi’nde 113.8 milyon dolarlık hasılat elde edildi. Gecenin en yüksek rakamlı satışı ise 28 milyon dolar ile Peter Doig’in Red House isimli eserine oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!