5 milyarlık tasarruf

Güncelleme Tarihi:

5 milyarlık tasarruf
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 01:28

Filli Boya Yalıtım Grubu olarak pazara sundukları Capatect Isı Yalıtım Sistemi ile 2003’ten bu yana ısı yalıtımı ile 4.9 milyon hane halkına 5 milyar lira tasarruf ettirdiklerini ifade eden Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Cari açığın kapatılmasına katkı sağladık. Çevreye de 8.9 milyon ton karbondioksit salınımını engelledik” diye konuştu.

Haberin Devamı

1993 yılında stratejik bir hamleyle inşaat boyaları alanında Almanya’nın en büyük boya markası Caparol ile teknolojik işbirliğiyle boya sektörüne adım attıklarını ifade eden Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “2001 yılında ilk günden hedeflediğimiz boya sektörü liderliğine ulaştık. 2003 yılı Betek tarihinde önemli bir mihenk taşı niteliğinde yer alıyor. Bu tarihte ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerimize başladık. Filli Boya Yalıtım Grubu olarak yüksek performansa sahip Capatect Isı Yalıtım Sistemi’ni pazara sunduk. 2003’ten bu yana kadar yaptığımız ısı yalıtım ile 4.9 milyon hane halkına 5 milyar TL tasarruf ettirerek cari açığın kapatılmasına katkı sağladık. 165 bin binaya 125 milyon metrekare ısı yalıtımı yaparak 4.2 milyar metrekare daha az doğalgaz kullanımı gerçekleştirdik. Çevreye 8.9 milyon ton karbondioksit salınımını engelledik. Bu rakam Bolu ormanlarının yıllık karbondioksit emiliminin 6.5 katına eşdeğerdir” dedi.

Haberin Devamı

YAPACAK ÇOK İŞ VAR

Küçükoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın son 100 yılda 1 derece ısınması ile yaşadığı iklim değişikliği felaketleri dikkate alındığında ve 2050 yılına kadar dünyanın 1 derece daha ısınma potansiyelinin olduğunu bunun da yıkıcı insanlık, çevre sorunları doğuracağını düşününce, enerjiyi verimli kullanma adına ısı yalıtımı seferberliğimiz, sanayiciliğin çok üzerinde sorumluluk ile sarılmamız gereken bir var olma mücadelesidir. Enerji verimliliğine katkı sağlamak çevremiz, ülkemiz, ekonomimiz, geleceğimiz ve insanlık adına bildiğimiz, uzman olduğumuz konuda mesleğimizde yürüttüğümüz sosyal sorumluluk heyecanımızdır. Ülkemizde tüketilen enerjinin yüzde 37 ile en büyük kısmının binalarda ısıtma ve soğutma kaynaklı tüketildiği gerçeği sorumluluğumuzu arttırıyor. Ayrıca gelişmiş ülkelerin konutlardaki birim ısıtma ve soğutma enerji giderinin ülkemizin yarısı kadar olduğunu bilmek yapacak çok işimiz, alacak çok yolumuz olduğunu gösteriyor.”

TOPLUMSAL FAYDA

Betek olarak kuruldukları günden itibaren yenilikçilik ve ilkleri gerçekleştirme konusunda şirket içerisinde güçlü bir refleks yarattıklarının altını çizen Tayfun Küçükoğlu, “Bu, bizde artık bir yaşam biçimi haline geldi. Vizyoner projelerle hem sektörümüzün hem de ülkemiz ekonomisinin kalkınmasına ve gelişimine destek olmaya özen gösteriyoruz. Boya sektöründe hayata geçirdiğimiz çalışmaların toplumsal fayda sağlayabileceğimiz konulara da odaklanacak şekilde geliştirilmesi bizim için hayati bir önem taşıyor. 2017’de Bilim insanları psikologlar ile renk etkisinin insan üzerindeki olumlu etkilerini inceleyerek okul öncesi, okul çağı ve yetişkinlerin boyalarımız ve renklerinden daha olumlu etkilenmesinden toplumumuza sağladığımız faydayı artırmayı hedefledik. Milli Eğim Bakanlığı’mız ile 12 pilot okulda ilk uygulamaları başlattık. Amacımız halkımızın hiç ek ödeme yapmadan boyadan yararlanma alanlarını arttırmak. Rengin psikolojik etkilerinin bilinçli kullanımı ile halkımızın daha olumlu etkilenmesine katkıda bulunmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

YATIRIMLARA KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ
2017 yılında da, Türkiye’nin geleceğine güvenerek hayata geçirdikleri faaliyetlere devam ettiklerini söyleyen Tayfun Küçükoğlu, “Üreten, yatırım yapan ve sektörümüze liderlik eden bir şirket olarak 2018’e çok daha güçlü bir şekilde girmek istiyoruz. Türkiye ile birlikte şirketlerin de büyümesiyle ülkemizin dünya ekonomisindeki yeri daha da sağlamlaşacaktır. Biz de bu yolda sektörümüzün büyümesine güçlü katkı vermeye devam edeceğiz.
Önümüzdeki süreçte ülkemiz, potansiyeli, gelişimi ve coğrafi gücü ile sosyal cazibe merkezi haline gelecektir. Tüm gelişmiş ülkeler ve uluslararası firmaların ülkemizde var olma mücadelesi neticesinde, ülkemiz en ileri seviyede rekabet alanı olacaktır. Dünyadaki en gelişmiş meslektaşlarımızın ülkemizde ve sonrası coğrafyalarımızda faaliyet gösterme niyeti açıktır. Yatırımlarımıza ve gelişme stratejimize kararlılık ile devam ediyoruz. Rize ve Balıkesir fabrika yatırımlarımız ülkemiz geleceğine ve gelişim potansiyeline güvenimizdir” dedi.

Haberin Devamı

BEKLENEN VE TAKİP EDİLEN ETKİNLİK
GAYRİMENKUL sektörünün en prestijli yarışmalarından olan Sign of the City Awards’ı, gelenekselleşen yapısıyla artık beklenen, takip edilen bir etkinlik olarak tanımlayan Tayfun Küçükoğlu, “Bu tarz organizasyonların iyi örnekleri ödüllendirerek teşvik etmek noktasında önemli bir rol oynadığına inanıyorum. Aynı zamanda bu sayede sektörün bütün birleşenlerini bir araya geliyor ve önemli bir sinerji yaratılıyor. Daha iyi işler hayata geçirmek, sektörü uluslararası kriterlere taşımak, ortak amaçlara hizmet etmek adına biz de Betek olarak bu platformda yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

TURKUAZ RENGİNİ TANITMAYI MİSYON EDİNDİK
TURKUAZ kitabı ve koleksiyonu ile Turkuaz rengini, bütün dünyaya tanıtmayı misyon edindiklerini dile getiren Tayfun Küçükoğlu, “Turkuaz renginin ulusumuzla olan güçlü bağlarını ve tarihsel dokumuzdaki yerini insanımızla paylaşmak, turkuaz rengine hep birlikte sahip çıkmak istedik. Selçuklu’ da Turkuaz, Osmanlı’da Turkuaz ve Günümüzde Turkuaz olarak üç farklı bölümden ve her biri kendi içerisinde birçok renk seçeneğinden oluşan kitaptan ilham alarak Turkuaz Renk Koleksiyonu’nu da hayata geçirdik. Turkuaz projemiz ile Turkuazın ülkemizde daha iyi tanınmasını, dünyada da Turkuaz renginin köklerinin Anadolu ve kültürümüz olduğunun bilinmesidir. Kültürümüzü yaşatma, sağlıklı nesiller yetiştirmenin; bir ülkenin geleceğinin sağlam temeller üzerinde yükselmesinde en önemli unsurlardan biri olduğuna eminiz. Çünkü biz ülke olarak büyüyecek ve gelişeceksek bunun hep birlikte olacağını, insanı, kurumları, şirketleri, çevresi ve doğasıyla birlikte ülkemizin var olacağı ve güçleneceği inancındayız” ifadelerini kullandı. Küresel rekabetçi güçlerini arttırmak ve sürdürülebilir başarı için proaktif Ar-Ge yaklaşımı ile geleceğe hazırlandıklarını belirten Tayfun Küçükoğlu, boya ve ısı yalıtım teknolojilerini Alman ortakları Caparol’den aldıklarını, bugün ürün geliştirmede Caparol’ den zaman zaman önde olmalarının tesadüf değil, Ar-Ge ve gelişime bakışları olduğunu söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!