5 bin taksici tasfiye edildi

Güncelleme Tarihi:

5 bin taksici tasfiye edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 01:30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı, taksi sahiplerinden ve şoförlerden adli sicil kaydı istenmesi uygulaması kapsamında, 5 bin taksici meslekten uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

Göreve geldiklerinde hemen odaya ait bir şikâyet ve öneri hattı kurduğunu anlatan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, böylece müşterilerden gelen şikayetleri incelemeye alarak değerlendirdiklerini söyledi.

Şikâyetlerin sonucunu değerlendirdiklerinde, “ürkütücü bir sonuçla” karşılaştıklarını dile getiren Uğur, “Şikâyetlerin yüzde 25’i tırnakçılık’, ‘müşteriye sahte para verme’ ve ‘dolandırıcılıkla’ ilgiliyken, yüzde 35’inin ise müşteriye kötü davranma şeklinde olduğunu gördük. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksicilik yapacak kişilerden sabıka kaydı alınmasını zorunlu hale getirdi. Bu sayede yüz kızartıcı suçlara sahip kişiler bu meslekten uzaklaştırıldı” dedi.

YÜZDE 2’YE KADAR DÜŞTÜ

Kararın ardından, yaklaşık 5 bin kişinin, adli sicil kaydı zorunluluğu sebebiyle meslekten tasfiye edildiğini kaydeden Uğur, “Son 1 yılda İTEO’ya gelen 2 bin 728 şikâyet içinde, ‘tırnakçılık’, ‘müşteriye sahte para verme’ ve ‘dolandırıcılık’ gibi adi suçlara yönelik hiç şikâyet almadık. Müşteriye kötü davranma şikâyetleri ise yüzde 2’ye kadar indi. Müşterilerin memnuniyeti arttı. Artık teşekkür mesajları alıyoruz. Şikâyetlerin yüzde 85’ini ise taksicilerin kısa mesafe için müşteri almaması oluşturuyor. Bunu da en kısa zamanda çözeceğimizi düşünüyorum” diye ekledi.

BAKMADAN GEÇME!