5 bin maden işçisi ‘çip’li

Güncelleme Tarihi:

5 bin maden işçisi ‘çip’li
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2014 01:19

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, işçilerin baretlerindeki lambalara entegre edilen çip sayesinde madencilerin yer altında hangi noktada olduklarını adım adım takip edebildiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

TTK bünyesindeki 5 madenden 3’ünde yaklaşık 5 bin maden işçisinin çip sistemini kullandığını anlatan İnan, ortalama 10-15 Euro’ya mal olan sistemi yakın zamanda diğer madenlerde de kullanmayı planladıklarını söyledi. İnan, TTK’nın üretim faaliyetlerinin Armutçuk, Amasra, Kozlu, Üzülmez ve Karadon taşkömürü işletme müesseseleri tarafından yürütüldüğünü, buralarda yer altında toplam 300 kilometre uzunluğunda galeri açıklığı olduğunu ve 7 bin 448 madencinin istihdam edildiğini anlattı.

HER ANI İZLENEBİLİYOR

Madenlerde en dikkat ettikleri konunun güvenlik olduğunu belirten İnan, şunları anlattı: “Bu kapsamda işçilerin yerlerinin tespiti için çipli sistemi kullanyoruz. Kuyu başlarında, kuyu katlarında, kuyu diplerine algılayıcılar var. Bu algılayıcılar, madencilerdeki çipi okuyor. Baretlerideki lambalara entegre edilen sistem sayesinde madencilerimizin hangi noktada olduklarını takip edebiliyoruz. Bu veriler izleme merkezine iletiliyor. Bu sayede hangi işçimizin nerede olduğunu, hangi saatte ocağa girdiğini, hangi saatte çıktığını anında izleyebiliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!