5 bin 909 araca sefer görev emri

Güncelleme Tarihi:

5 bin 909 araca sefer görev emri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 01:18

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçen yıl toplam 5 bin 909 arazi aracına "sefer görev emri" düzenlendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in soru önergesini yanıtlayan Bakan Yılmaz, 17 Mayıs 2013 tarihinde yapılan tahsis işleminde 5 bin 909 adet arazi aracına sefer görev emri düzenlendiğini belirterek, "Her yıl rutin olarak düzenlenmektedir. Herhangi bir özel maksadı bulunmamaktadır” dedi.

"ÖZEL MAKSADI YOK..."

Bakan Yılmaz, Yüceer'in arazi araçlarına sefer görev emrinin "Suriye'ye olası bir askeri operasyonla bağlantılı olup olmadğı" yönündeki sorusuna karşılık ise, "yapılan son tahsis işlemi 17 Mayıs 2013 tarihinde, valiliklerce yayınlanmış olup, herhangi bir özel maksadı bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

HANGİ ARAÇLARA GÖREV SEFER EMRİ ÇIKABİLİR?

Bakan Yılmaz, yanıtında hangi araçlara sefer görev emri çıkarılabileceğinin ayrıntılarını da açıkladı. Soru önergesi yanıtında şöyle denildi;
"Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlik ve kurumlarının seferberlik ve savaş haline yönelik ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla her yıl rutin olarak, Karayolları Trafik Kanununa tabi olan araçlardan arazi vitesi olmayan otomobiller, zirai traktörler ve motorlu bisikletler dışındaki araçlara, Seferberlik ve Savaş Hâli Kanunu ile Seferberlik ve Savaş Hâli Tüzüğüne göre sefer görev emri düzenlenmektedir".

Haberin Devamı

TOPLAM 152 BİN 691 ARAZİ TAŞITI VAR

Bakan Yılmaz, Emniyet verilerine göre, 2014 yılı Ocak ayı itibariyle Türkiye’de alt cinsi arazi taşıtı olan 152 bin 691 adet araç bulunduğunu da bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!