450 milyon liraya yerli otomobil

Güncelleme Tarihi:

450 milyon liraya yerli otomobil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kayseri'de kurulu Oto-Ser A.Ş tarafından deneme amaçlı üretilen ‘‘Kelebek'' marka mini otomobiller, ilk kez Mısır'da piyasaya sürüldü. Oto-Ser yetkilileri, aralık ayında iç piyasaya sunacakları otomobillerden ilk etapta ayda 150 adet üreteceklerini belirtirken, anahtar teslim fiyatının 450-550 milyon lira arasında olacağını kaydediyorlar.

Oto-Ser A.Ş. Genel Müdürü Serkan Özdamarlar, mini kamyonet üretiminden sonra, İtalyan BCB Motorları lisansıyla 9 adet mini otomobil ürettiklerini bildirdi.

‘‘Kelebek'' adı verdikleri otomobilleri, 7.5 ve 12 beygir gücü olmak üzere iki türde ürettiklerini kaydeden Özdamarlar, ''Saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen iki kişilik otomobiller, 1.25 x 1.40 metre ebatlarıyla park sorununu tamamen kaldırıyor'' dedi.

MARLBORO DAĞITACAK

Özdamarlar, daha önce 50 adet mini kamyonet ihraç ettikleri Mısır'daki bir firmanın, deneme amaçlı ürettikleri 9 adet otomobilin tamamını alarak, Marlboro dağıtım firmasına pazarladığını kaydetti.

İç piyasada, özellikle büyükşehirlerde oldukça tutulan mini kamyonetlerden sonra, mini otomobillere de büyük talep gelmesini beklediklerini belirten Özdamarlar, şunları söyledi:

600 KİLO TAŞIYOR

‘‘600 kilo yük taşıma kapasiteli mini kamyonetlerimiz, hem az yakıt yakması, hem de şehiriçi ulaşım için pratik olması nedeniyle sadece Türkiye'de değil, Hindistan, Malta, Suriye ve Mısır'da da ilgi gördü. 1993 yılından beri ürettiğimiz mini kamyonetlerden sonra, otomobil piyasasının dargelirlilerin alamayacağı kadar yükselmesi nedeniyle ''Kelebek'' adı altında otomobil ürettik. Seri üretime geçmek için yatırımlarımız devam ediyor.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!